Neodoljivo: Sočna torta od naranče i čokolade

Foto: Slatki svijet

Sočan, čokoladni biskvit i lagana krema s aromom naranče! Savršena kombinacija za uživanje u svakom zalogaju, piše Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci
Čokoladni biskvit
4 jaja
150 g šećera
50 g čokolade u prahu
50 g kakaa u prahu
150 ml vruće vode
100 ml ulja
60 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
Krema od naranče
1 l soka svježe cijeđenog soka od naranče
naribana korica 2 veće naranče
200 g šećera
130 g gustina
200 ml slatkog vrhnja
Sirup od naranče
100 ml svježe cijeđenog soka od naranče
100 g šećera
Dekoracija
300 ml slatkog vrhnja
naribana čokolada, kriške naranče

Priprema
U zdjelici pomiješajte kakao, čokoladu u prahu i vruću vodu. Ostavite sa strane. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i pripremljenu smjesu od čokolade i kakaa.

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i izmiksajte ih u čvrsti snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čokoladnu smjesu naizmjenično dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Sve lagano miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu izlijte u kalup za torte (28 cm). Biskvit pecite 15-20 minuta na 180°C, čačkalicom provjerite je li pečen.

Dok se biskvit peče pripremite preljev. Svježe cijeđeni sok od naranče procijedite od pulpe, pomiješajte sa šećerom i kratko prokuhajte, 2-3 minute. Vrući biskvit prelijte vrućim sirupom od naranče i šećera.

Za 1 l sok treba će vam otprilike 10 većih naranči. Sok od svježe cijeđenih naranča procijedite tako da uklonite pulpu. Manji dio soka pomiješajte s naribanom koricom naranče, gustinom, šećerom. Dobro izmutite tako da uklonite sve grudice. Ostatak soka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljenu smjesu i kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete gustu kremu. Kremu premjestite u zdjelu za miksanje, površinu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađenu kremu izmiksajte s tučenim slatkim vrhnjem. Kremu nanesite preko ohlađeno biskvita, a vrh premažite tučenim slatkim vrhnjem. Tortu slažite u kalupu i ostavite ju preko noći s obručem tako da se krema dobro stisne.rece

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.