Obitelj Grgić o putu od naizgled savršenog braka, preko droge i pokušaja samoubojstva, do Boga

Foto; snimka zaslona

Gosti emisije “In Familia Dei” na Laudato TV, Marijana i Josip Grgić iz Čitluka, bračni su par koji je živio savršenim životom – izvana. Na društvenim mrežama uvijek su bili skladna tročlana obitelj, uvijek dotjerana. No, iznutra je vladao nesklad, svađe i otuđenje. Nakon što se otkrilo da je Josip ovisnik o heroinu već je gotovo sve materijalno bilo rasprodano,  Marijana se željela samo razvesti i spasiti od supruga koji ih je, kako je mislila, uništio, a Josip je bio na takvom dnu da je želio okončati svoj život. No, onda je preko Zajednice Cenacolo u njihov život ušao Bog i dobili su novi brak, novi dom, novi život.

“Prema van smo izgledali kao da živimo savršen obiteljski život, ali već tad smo imali probleme, nismo znali zrelo reagirati na probleme kako to danas radimo”, priča Marijana.

“Nisam znao koja je prava istina, bio sam pogubljen i nisam znao tko sam od brojnih laži”, otkriva Josip o sebi.

“Utočište sam našao u drogi, mislio sam da sve mogu pratiti, ali na kraju se sve srušilo”, kaže Josip i poručuje da je mislio kako sreću čine materijalne stvari.

“Bio sam veliki manipulator i lažov, a dobro sam prekrivao krize”, otkriva Josip i dodaje da je osjetio olakšanje kad je konačno priznao da se drogira.

Marijana opisuje kako je odlučila da će se razvesti od Josipa i odlučila je da ga želi smjestiti u zajednicu na liječenje da zna da je dobro i to je to.

“Bog je imao druge planove za nas. U 7 dana sam saznala da mi se muž drogira i dobila otkaz. Došla sam u zajednicu Cenacolo kad sam bila pred zidom. Počela sam jako plakati, ispričala sam našu priču”, opisuje Marijana prvi susret sa zajednicom Cenacolo.

“Nakon prvog sastanka došla sam kući i predložila svima da izmolimo krunicu, ali nisam znala moliti, pa sam zamolila Josipovu tetku da ona moli. Počeli smo tada moliti krunicu svaku večer. Krenulo je od nas četvero, a već treću večer nas je bilo 20, došli su svi Josipovi rođaci. Ispratili smo ga u zajednicu s molitvom krunice”, kaže Marijana.

“Prva stvar koju sam zamijetio u zajednici da se ujutro nikome ništa ne da, ali nakon krunice krene 100 ideja. Za mene je to bilo čudo”, kaže Josip i otkriva da je u zajednici naučio ponovno živjeti i smijati se.

“Najteže je bilo priznati sama sebi da sam pogriješila”, kaže Marijana koja je također provela neko vrijeme u zajednici.

“Bog mi je u srce počeo ulaziti kad sam dobila Josipovo pismo”, opisuje i kaže kako je njezin prvi susret s Isusom bio kad je vidjela muža da kleči i moli.

“Čekao sam odgovor 2 mjeseca. To je bilo iskušenje za mene. To vrijeme molio sam se za Marijanu i kćer”, rekao je Josip i otkrio da je u Marijaninom pismu tražio samo riječi da ga voli.

“Tad sam shvatio da je ljubav jedan veliki križ, a moja supruga ga je nosila, nije otišla”, opisuje Josip.

Što su još rekli pogledajte u videu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr