Rum i čokolada uvijek su dobar spoj, a ovi ukusni kolačići su toliko dobri da će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
Sastojci za smjesu
300 g kuhanog krumpira
300 g mljevenog keksa
200 g čokolade za kuhanje
100 g margarina
200 g šećera uprahu
1 žlica kakaa u prahu
2 ml arome ruma
Sastojci za glazuru
100 g čokolade za kuhanje
1 žlica ulja
Priprema
Krumpir skuhajte u ljusci. Ostavite ga da se malo ohladi, ogulite pa izvažite 300 grama. Topli krumpir izmiksajte. Dodajte mu otopljenu čokoladu i margarin pa sve još jednom kratko izmiksajte.
U smjesu dodajte mljevene kekse, šećer u prahu, kakao te aromu ruma.
Čistu dasku ili lim za pečenje obložite masnim papirom. Od smjese oblikujte pravokutnik debljine 1 cm. Kolač spremite u hladnjak, a zatim pripremite čokoladnu glazuru. Čokoladu i ulje otopite na laganoj vatri pa kada se malo ohladi prelijte preko kolača.
Kolač čuvajte u hladnjaku do posluživanja, a najbolje je da u hladnjaku odstoji barem 5-6 sati prije rezanja tako da dovoljno očvrsne.