Okus jeseni: Zapečene kruške s medom i orasima

Foto: Slatki svijet

Donosimo vam slatki recept s portala Slatki svijet kojeg morate isprobati ove jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

4 veće kruške
4 žlice meda
šaka sjeckanih oraha
malo cimeta
aroma vanilije ili malo ruma
malo maslaca

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruške po dužinu razrežite po pola pa im pažljivo izdubite sredinu.

Meso kruške pomiješajte s medom, orasima i cimetom te aromom vanilije ili malo ruma, ovisi što više volite.
Napunite kruške pripremljenom smjesom, na svaku stavite kockicu maslaca i posložite ih u manji kalup za pečenje kojeg ste prekrili masnim papirom.

Kruške pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruške poslužite tople, po želji s kuglicom sladoleda od vanilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.