Andrea Pirlo najavio veliki derbi talijanskog nogometa: ”Ne postoji rizik da se utakmica protiv Napolija ne odigra”

Foto: fah

Pred vratima je najveći derbi talijanskog nogometa posljednjih godina, utakmica između Juventusa i Napolija, koja se igra u nedjelju od 20.45 sati. No zasad nije sigurno da će se spomenuti derbi uopće odigrati, s obzirom kako je Piotr Zielinski pozitivan na koronavirus, no za sada još nema nikakvih službenih odluka, a dok ih nema nema ni odgode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Juventusa, Andrea Pirlo, uvjeren je kako će se derbi ipak igrati.

‘Mislim da ne postoji rizik da se utakmica ne odigra, jer je izjava Lega Serie A dala prilično jasne smjernice. Pripremali smo se za bilo koju drugu utakmicu i situacija nije utjecala na nas”, poručio je trener prvaka Italije.

Pirlo će se tako na klupi Juventusa imati prilike suprotstaviti se Gennaru Gattusu, bivšem suigraču iz Milana koji danas trenira Napoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerujem da je Napoli promijenio mentalitet s Gattusovim dolaskom, sada su jaka i kohezivna momčad. Međutim, jednako tako smo im i znamo što trebamo učiniti. Nismo imali predsezonske prijateljske utakmice za eksperimentiranje te smo morali obaviti testove tijekom natjecateljskih utakmica. Pokušali smo nešto protiv Rome, a nešto drugo bismo mogli pokušati s Napolijem”, rekao je Prilo u najavi velikog derbija talijanskog prvenstva.

Podsjetimo, Adrien Rabiot je suspendiran za ovaj derbi, Federico Bernardeschi i Matthijs de Ligt i dalje su ozlijeđeni.

“Postoji mogućnost da Arthur započne kao dio rotacije momčadi u veznom redu. S lijeve strane mogli bismo vidjeti Juana Cuadrada ili Gianlucu Frabottu, jer su oni jedina dva potencijalna startera na toj poziciji. Paulo Dybala nije igrao dva mjeseca, ali bio je spreman ući protiv Rome. Vidjet ćemo hoće li sutra biti u početnoj postavi ili će priliku čekati s klupe”, kazao je Pirlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rok za transfer u ponedjeljak navečer tako je sve izvjesnije da će Federico Chiesa stići iz Fiorentine, a Douglas Costa, Mattia De Sciglio i Sami Khedira otići.

“Oni treniraju isto kao i ostali i spremni su za utakmice. Razgovaramo s klubom, Fabio Paratici se brine o tome i vidjet ćemo da li će do ponedjeljka navečer netko stići u klub”, zaključio je pomalo tajanstveno Pirlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.