Ukusan talijanski klasik u malo drugačijoj izvedbi! Isprobajte odličan recept za Panna cottu s kokosovim mlijekom, Matcha prahom i preljevom od malina, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
Panna cotta
400 ml vrhnja za šlag (mliječnog)
200 ml kokosovog mlijeka
3 žlice smeđeg šećera
2 žličice Matcha praha (čaja)
1 žličica kikiriki maslaca
1 paketić agar-agar praha (2 g)
Preljev od malina
125 g malina
100 ml vode
50 g smeđeg šećera
>Svevremenski desert: Panna cotta s preljevom od limuna
Priprema
U manji lonac ulite vrhnje za šlag i kokosovo mlijeko pa dodajte šećer, Matcha prah i maslac od kikirikija.
Dodajte agar-agar pa kuhajte sve na laganoj vatri do vrenja. Promiješajte i nastavite kuhati na laganoj vatri još 1-2 minute.
Pripremljenu smjesu izlijte u četiri manje zdjelice ili čaše za posluživanje i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku. Ohlađenu Panna cottu izvadite iz zdjelica ili ostavite u njima pa poslužite s ohlađenim preljevom od malina.
Za pripremu preljeva, maline pomiješajte s vodom i šećerom, kuhajte cca 5 minuta na laganoj vatri pa ohladite na sobnoj temperaturi.
Izvor: narod.hr/Slatki svijet
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.