Svevremenski desert: Panna cotta s preljevom od limuna

Foto: slatkisvijet.com

Panna cotta je svevremenski desert kojim se rado sladimo kroz cijelu godinu. Ako ste ljubitelj limuna, svakako isprobajte ovu slatko-kiselkastu kombinaciju!

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci
Panna cotta
  • 500 ml slatkog vrhnja 30% m.m.
  • 300 ml mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 želatina u prahu (10 g)
Preljev od limunovog soka
Priprema

Želatinu namočite u hladnoj vodi prema uputama na pakiranju te ostavite sa strane da nabubri.

Slatko vrhnje, mlijeko, šećer i vanilin šećer kuhajte na laganoj vatri do vrenja. Maknite s vatre, dodajte ranije pripremljenu želatinu i miješajte ju dok se ne otopi.

Tako pripremljenu panna cottu rasporedite u staklene zdjelice. Ova količina dovoljna je za 10-15 porcija, ovisno o veličini zdjelica u kojima ih poslužujete.

Panna cottu ohladite na sobnoj temperaturi pa spremite u hladnjak da očvrsne. Dok se panna cotta hladi, pripremite preljev od limunovog soka.

Limunov sok i šećer zagrijte do vrenja te nastavite kuhati na laganoj vatri otprilike 10 minuta. Limunov sok bi se trebao pretvoriti u kiselkasti sirup. Uzmite malu količinu soka i kapnite na čisti tanjur da provjerite gustoću.Ako ima gustoću rjeđeg sirupa, preljev je gotov. Malo ga ohladite, a zatim prelijte preko panna cotte. Za dekoraciju, preko preljeva možete posložiti tanko narezane kriške limuna.

Spremite desert u hladnjak tako da se dobro ohladi prije posluživanja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com