Puding pita s jagodama

puding pita
Foto: slatkisvijet.com

U sezoni jagoda, svakako isprobajte barem jednom recept za ovu jednostavnu i ukusnu pitu s pudingom od vanilije, bijelom čokoladom i svježim jagodama, koji donosi Slatki svijet. Priprema je vrlo jednostavna, a kolač jako ukusan, osobito kad je dobro rashlađen. Kolač po želji možete poslužiti sa šlagom, sigurno će biti još ukusniji.

Sastojci

Prhko tijesto
250 g glatkog brašna
50 g šećera u prahu
150 g hladnog maslaca
prstohvat soli
1-2 žlice vode
Puding krema
500 ml mlijeka
1 RUF prašak za puding s okusom vanilije
3 žlice šećera
2 RUF vanilin šećer
100 g bijele čokolade
40 g maslaca
Ostalo
500 g svježih jagoda

Priprema
U zdjelu prosijte brašno i šećer u prahu. Dodajte sol i na kockice narezan maslac. Rukama, odnosno prstim razmrvite maslac u brašnu pa umijesite lijepo, glatko tijesto. Po potrebi dodajte malo hladne vode. Tijesto spremite u vrećicu za zamrzavanje, oblikujte u disk i spremite u hladnjak na sat vremena.

Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa ga položite preko okruglog kalupa za pite (26 cm). Kalup prethodno namastite i pobrašnite. Višak tijesta odrežite. Tijesto pecite na cca 20 minuta na 170°C.

RUF prašak za puding s okusom vanilije razmutite u malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite u lončić, dodajte šećer i zagrijte ga do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne. U topli puding dodajte razlomljenu bijelu čokoladu i maslac, miješajte kremu dok se sve ne otopi. Mlaku kremu izlijte na pripremljenu koru od prhkog tijesta, a preko kreme posložite na ploške narezane jagode.

Kolač spremite u hladnjak na 2-3 sata, a zatim se poslužite. Dobar tek!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatkisvijet.com