Site icon narod.hr

Pužići s cimetom i lješnjacima

pužići

Foto: Slatki svijet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slatki mali zalogaji uz popodnevnu kavu! Slatki pužići od lisnatog tijesta ispunit će vaš dom predivnim mirisom, a nestat će u trenu! Priprema je brza i jednostavna, a recept donosi Jannette Razum za Slatki svijet.

Sastojci

Lisnati pužići
500 g lisnatog tijesta
100 g šećera
1 žlica cimeta
70 g maslaca
60 g sjeckanih lješnjaka
Šećerna glazura
5 žlica šećera u prahu
2 žlice mlijeka
1 žličica arome vanilije

>Pužići od dizanog tijesta s limunom i borovnicama

Priprema

Maslac malo otopite, ne morate do kraja. Samo da ga lakše pomiješajte s ostalim sastojcima.

Otopljeni maslac malo ohladite te ga pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom.
Odleđeno lisnato tijesto tanko razvaljajte u oblik pravokutnika. Lisnato tijesto premažite smjesom od maslaca, cimeta i šećera. Ostavite barem 1 cm prostora na rubu tijesta. Taj rub uz pomoć kista premažite vodom, tako će se tijesto kada ćete ga rolati bolje zaljepiti jedno za drugo.

Preko smjese od cimeta i šećera posipajte sitno sjeckane lješnjake. Lisnato tijesto zamotajte u roladu, a zatim režite na komade debljine 1 cm. Isto ponovite i s drugim komadom tijesta.

Pužiće slažite u lim za pečenje prekriven masnim papirom. Pecite ih 10-tak minuta na 200°C.

Pužiće ostavite neka se malo ohlade, a zatim ih poslužite prelivene šećernom glazurom.
Glazuru pripremite tako da šećer u prahu miješajte s mlijekom i aromom vanilije dok ne dobijete gustu, glatku smjesu.

>Baileys cheesecake torta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version