Savršen za vruće (pro)ljetne dane: Domaći sladoled s borovnicama

borovnicama
Foto: slatki svijet

Iako češće jedemo kupovne sladolede, i priprema domaćeg sladoleda ima neku svoju čar. Ovaj sladoled s borovnicama jedan je od onih brzinskih koji vam neće oduzeti puno vremena, ali okus vas neće razočarati. Cijeli postupak pripreme možete malo ubrzati tako da umjesto kuhanja voćnog umaka koristite kupovni džem. Recept za Slatki svijet donosi Jannette Razum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

300 ml slatkog vrhnja
200 g kiselog vrhnja
2 vanilin šećera
150 g borovnica + 10 žlica šećera

Priprema

Najprije pripremite umak od borovnica. Borovnicama dodajte šećer i kuhajte ih na laganoj vatri dok ne puste sok, odnosno dok se malo ne zgusnu. Količinu šećera odredite sami, ovisno koliko su borovnice kisele. Ja sam koristila sibirske borovnice koje su dosta kiselije od američkih pa mi je trebalo malo više šećera.

Kada se umak od borovnica ohladi, slatko vrhnje i vanilin šećer izmiksajte u šlag. Dodajte kiselo vrhnje pa sve još kratko izmiksajte. Na kraju grubo umiješajte umak od borovnica, onako da samo malo prošarate smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu istresite u prigodan kalup. Vrh kalupa prekrijte prianjajućom folijom i spremite ga u zamrzivač do jutra. Ohlađeni sladoled pustite 2-3 minute na sobnoj temperaturi da malo omekša, a zatim ga poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.