Sočna i aromatična kremasta torta od mrkve odličan je desert u ovo zimsko vrijeme. Obavezno isprobajte ovaj recept i uživajte u raskošnom okusu i mirisu ovog ukusnog deserta.
Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Sastojci za biskvit
200 g glatkog brašna
200 g pirovog brašna
2 žličice RUF praška za pecivo
1 žličica cimeta
prstohvat soli
4 jaja
175 ml ulja
220 g šećera
2 paketića RUF vanilin šećera
300 g naribane mrkve
100 g naribane jabuke
40 g RUF krokanta od lješnjaka
40 g grožđica
Sastojci za kremu
200 ml slatkog vrhnja
300 g svježeg ili krem sira
Priprema
Mrkve ogulite, operite i sitno naribajte. Jabuku također operite, ogulite i sitno naribajte. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke – obje vrste brašna, prašak za pecivo i cimet.
Jaja miksajte sa šećerom i vanilin šećerom 4-5 minuta dok ne dobijete gustu, kremastu smjesu. Dodajte ulje i sol. Zatim postupno dodajte suhe sastojke i špatulom ih lagano umiješajte u smjesu. Suhe sastojke prosijte prije dodavanja u smjesu. Na kraju umiješajte sjeckane grožđice, RUF krokant od lješnjaka te naribanu mrkvu i jabuku.
Smjesu istresite u kalup za torte (26 cm) kojem ste dno obložili masnim papirom. Kolač pecite 50 minuta na nižoj temperaturi do 160°C. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen. Izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađeni kolač prerežite po sredini tako da dobijete dva jednaka dijela.
Prvi biskvit premažite tankim slojem kreme, stavite na njega drugi biskvit pa cijeli kolač premažite kremom. Kolač ukrasite RUF krokantom od lješnjaka i čuvajte u hladnjaku do posluživanja. Za pripremu kreme slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag, a svježi sir izmiksajte s vanilin šećerom. U smjesu od sira ubacite šlag pa sve još kratko izmiksajte.