Sočna i kremasta: Torta s nadjevom od čokolade i šumskog voća

Foto: www.slatkisvijet.com

Kremasta torta s nadjevom od čokolade i šumskog voća idealan je desert iza ručka kojim ćete oduševiti goste.

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci
Prhko tijesto
250 g brašna
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 jaje
80 g maslaca ili margarina
2 žlice milerama

Nadjev od čokolade i šumskog voća
700 ml mlijeka
250 g šećera
3 praška za puding s okusom čokolade
150 g čokolade za kuhanje
800 g milerama
500 g šumskog voća
Ostalo
1 preljev za torte

Priprema

Za pripremu prhkog tijesta brašno pomiješajte s praškom za pecivo, šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte jaje te maslac ili margarin i dvije žlice milerama.

Umijesite glatko tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i spremite u hladnjak na 30-45 minuta.
Dok se tijesto hladi, pripremite kremu.

Prašak za puding razmutite sa šećerom i 200 ml mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte razmućeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne.

U vrući puding ubacite razlomljenu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Zatim umiješajte i mileram.
Kalup za torte (26 cm) obložite masnim papirom ili namastite i pobrašnite.
Tijesto razvaljajte na cca 1 cm debljine i položite na dno kalupa. Ostatak tijesta odrežite i njime obložite bočne stranice kalupa.

Preko pripremljenog tijesta izlijte čokoladnu puding kremu pa rasporedite šumsko voće (svježe ili zamrznuto). Mileram tortu pecite 70 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 170ºC. Dobro ohlađenu tortu prelijte crvenim ili prozirnim preljevom za torte i poslužite se!

Slatki savjet
Po želji tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com