Utorak, 25 ožujka, 2025
12.8 C
Zagreb
Pratite nas:
AUSTRIJSKI KLASIK

Štrudla od višanja s domaćim korama

Podijeli

Sadržaj članka

Podijeli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S bloga Slatki svijet autorice Jannette Razum donosimo jednostavan recept za finu štrudlu od višanja od domaćih kora. Pitu možete raditi i sa smrznutim višnjama, a priprema fila je ista kao i sa svježim.

Sastojci

Tijesto za pitu:

500 g glatkog brašna
2 jaja
2 žlice ulja
pola žličice soli
mlaka voda po potrebi

Nadjev od višanja:

800 g očišćenih višanja
200 g šećera
1 vrećica praška za puding od vanilije
2 žlice griza

Ostalo:

150 g maslaca
100 ml ulja

Priprema

Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto srednje čvrstoće i to tako da u brašno dodamo jaja, ulje, sol pa pomalo dodajemo vodu dok ne dobijemo željenu čvrstoću. Dobivenu masu istresemo na radnu površinu, podijelimo na dvije kugle, fino ih oblikujemo, premažemo sa malo ulja i prekrijemo prozirnom folijom.

Ostavimo tijesto da odmori barem pola sata. Višnje očistimo i pomiješamo s prahom za puding, šećerom i grizom. Na pobrašnjenom stolnjaku razvijamo tijesto kao što je prikazano na slikama. Razvučenu koru dobro namastimo rastopljenom mješavinom maslaca i ulja.

Na sami kraj razvučene kore poredamo nadjev, prebacimo krajeve i zarolamo, tako isto napravimo i s drugim krajem. Dobivene role smotamo i tako smo dobili četiri rolata. Složimo ih u posudu za pečenje i dobro premažemo maslacem i uljem. Isto napravimo i s drugom korom.

Od ove mjere je pun pleh, ako vam je to puno samo prepolovite sastojke. Pitu pecite na 180 stupnjeva 30-35 minuta. Pečenu premažite s mlakim mlijekom i pokrijte alu folijom da se ohladi.

Slatki savjet: Pitu isjeći na komade i obilato posuti šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatki svijet

Pročitaj više

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Sadržaj članka

Pročitaj više

Frendica.hr

Glas naroda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci