Ako volite legendarno Medeno srce, sigurno će vam se svidjeti i ovi muffini! Sočni čokoladni kolačići s mirisom medenjaka punjeni džemom od jagoda…. Ma tko bi im odolio?! 🙂
Recept donosi Slatki svijet.
- 130 g maslaca
- 100 g čokolade za kuhanje
- 130 g šećera
- 3 jaja
- 125 ml mlijeka
- 50 ml ulja
- 300 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica začina za medenjake
- malo džema od jagode
- 100 g mliječne čokolade
- 50 ml slatkog vrhnja
Priprema
Maslac i čokoladu otopite na pari i ostavite sa strane da se malo ohladi.
Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo i začine pa ostavite sa strane.
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom tako da dobijete gustu, svijetlu smjesu. Dodajte ulje, mlijeko sobne temperature te otopljenu čokoladu i maslac pa smjesu još jednom kratko izmiksajte.
Pomalo dodajte pripremljene suhe sastojke i kuhačom miješajte smjesu tako da uklonite sve grudice.
U kalup za muffine posložite košarice pa u svaku dodajte po jednu žlicu smjese. Zatim dodajte 1 žličicu džema od jagoda pa dodajte još smjese za muffine tako da košarice napunite skoro do vrha.
Muffine pecite 15 minuta na temperaturi od 170°C.
Čokoladu i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri pa ohladite na sobnoj temperaturi i kratko u hladnjaku. Ohlađenu kremu izmiksajte pa uz pomoć dresir vrećice sa zvjezdastim nastavkom ukrasite svaki muffin.