Tko bi im odolio? Muffini Medeno srce!

Foto: slatkisvijet.com

Ako volite legendarno Medeno srce, sigurno će vam se svidjeti i ovi muffini! Sočni čokoladni kolačići s mirisom medenjaka punjeni džemom od jagoda…. Ma tko bi im odolio?! 🙂

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci
Muffini
  • 130 g maslaca
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 130 g šećera
  • 3 jaja
  • 125 ml mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 300 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica začina za medenjake
  • malo džema od jagode
Krema
  • 100 g mliječne čokolade
  • 50 ml slatkog vrhnja

Priprema

Maslac i čokoladu otopite na pari i ostavite sa strane da se malo ohladi.

Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo i začine pa ostavite sa strane.

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom tako da dobijete gustu, svijetlu smjesu. Dodajte ulje, mlijeko sobne temperature te otopljenu čokoladu i maslac pa smjesu još jednom kratko izmiksajte.
Pomalo dodajte pripremljene suhe sastojke i kuhačom miješajte smjesu tako da uklonite sve grudice.

U kalup za muffine posložite košarice pa u svaku dodajte po jednu žlicu smjese. Zatim dodajte 1 žličicu džema od jagoda pa dodajte još smjese za muffine tako da košarice napunite skoro do vrha.

Muffine pecite 15 minuta na temperaturi od 170°C.

Čokoladu i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri pa ohladite na sobnoj temperaturi i kratko u hladnjaku. Ohlađenu kremu izmiksajte pa uz pomoć dresir vrećice sa zvjezdastim nastavkom ukrasite svaki muffin.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com