Ukusan desert bez pečenja: Puding kolač s bananama

Foto: slatkisvijet.com

Ukusan desert bez pečenja! Ovaj kremasti kolač od pudinga i banana priprema se brzo i jednostavno, a odlična je ideja za iskoristiti višak bjelanjaka!

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Kora od bjelanjaka

3 bjelanjka
3 žlice šećera
3 žlice glatkog brašna
+ 100 ml mlijeka za zalijevanje kore

Ostalo

800 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom vanilije
70 g šećera
150 g bijele čokolade
3 banane

Priprema

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne počnu pjeniti. Dodajte šećer i miksajte ih dok ne dobijete čvrsti snijeg. Na kraju lagano umiješajte prosijano brašno.

Smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu namašćenog i pobrašnjenog kalupa (20×25 cm). Koru od bjelanjaka pecite otprilike 20 minuta na 180°C, dok ne dobije lijepu svijetlo smeđu boju. Vruću koru zalijte sa 100 ml vrućeg mlijeka.

Za pripremu kreme puding razmutite u malo mlijeka, a ostatak mlijeka i šećer zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding pa kuhajte kremu dok se ne zgusne. Na kraju dodajte vruću čokoladu i miješajte kremu dok se čokolada ne otopi.

Preko mlijekom natopljene kore posložite tri uzdužno izrezane banane, dakle 6 polovica. Preko banana ravnomjerno razmažite kremu od pudinga.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com