(VIDEO) U Splitu održan ljetni kamp za mlade s promišljanjima o temi: Džentlmeni i dame – hoće li nestati?

Foto: snimka zaslona

Ljetni duhovni kampovi posljednjih nekoliko godina privlači brojne mlade. Jedan takav održao se u Splitu u samostanu Službenica milosrđa gdje je četrdesetak mladih pod vodstvom fra Serđa Ćavara šest dana promišljalo o temi: Džentlemani i dame – hoće li nestati?

– Prošle godine smo odlučili da ovaj naš kamp bude dalja priprava za brak i obitelj, odnosno da tema budu konkretni izazovi koji mlade čekaju u braku i obitelji. Primjetno je u Crkvi da postoji manjak pripreme za sakrament braka i da tečajevi za brak nisu dovoljni – rekao je fra Serđo Čavar za Laudato.

Spojiti ugodno s korisnim, odnosno ljetni odmor i duhovnu obnovu pokazalo se kao prava kombinacija za uspješan ljetni pastoral. Red molitve, razmatranja, služenja i druženja svakodnevni je raspored na svakom takvom kampu, pa tako i za sudionike ovog kampa.

Više o dojmovima sudionika i plodovima kampa pogledajte u prilogu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/laudato.hr