U sezoni jagoda svakako isprobajte ovaj jednostavan, ali vrlo atraktivan desert s jagodama, šlagom i lisnatim tijestom. Recept Jannette Razum donosi Slatki svijet.
Sastojci
250 g g lisnatog tijesta
250 g svježih jagoda
1 vanilin šećer
malo limunovog soka
200 ml slatkog vrhnja
Priprema
Lisnato tijesto odledite pa tanko razvaljate na lagano pobrašnjenoj površini. Izrežite 12 kvadratića jednake veličine. Kvadratiće od lisnatog tijesta posložite na veći lim za pečenje prekriven masnim papirom, lagano izbodite vilicom i pecite ih 10-12 minuta na 200°C dok ne dobiju lijepu, zlatno smeđu boju. Ako želite, prije pečenja ih možete premazati razmućenim jajetom ili samo žutanjkom.
Dok se tijesto peče operite i očistite jagode pa ih narežite na ploške. Pomiješajte ih s vanilin šećerom i malo limunovog soka. Možete dodati i malo svježe, sitno nasjeckane mente.
Slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag. Ohlađeno lisnato tijesto premažite s malo šlaga pa posložite jagode. Dodajte opet malo šlaga, drugi komad lisnatog tijesta i na kraju opet šlag. Šlag možete razmazati špatulom ili istiskivati kroz dresir vrećicu s nastavkom za ukrašavanje, kako želite.
Kolačiće spremite u hladnjak na dva sata i poslužite se!
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.