Ukusno i sočno: Nabujak s višnjama

nabujak s višnjama
Foto: Slatki svijet

Ukusan i sočan kolač iz zdjelice kojeg osim s višnjama možete probati i sa trešnjama, marelicama, breskvama…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

4 jaja
200 g šećera
2 vanilin šećera
12 žlica ulja
120 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
višnje (svježe ili iz kompota)
šećer u prahu

Priprema

U zdjelu stavite šećer, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte jaja i ulje pa kuhačom sve lagano izmiješajte tako da se svi sastojci sjedine. Na kraju dodajte višnje – količinu višanja odredite sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako koristite višnje iz kompota obavezno ih dobro ocijedite.

Smjesu premjestite u keramičke kalupe koje ste premazali maslacem i posipajte sa šećerom u prahu. Nemojte ih napuniti skroz do vrha da se tijesto tokom pečenja ne prelije van, dovoljno je do 2/3 visine kalupa.

Nabujke pecite 20 minuta na temperaturi od 170 °C. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno. Poslužite toplo uz čašu mlijeka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedeni sastojci dovoljni su za četiri porcije.

Slatki savjet

Umjesto višanja možete koristiti i neko drugo sočno voće, npr. breskve, marelice, trešnje…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.