Vanilin kiflice prhke su, mirisne, jednostavne za pripremu i prikladne za svaku priliku! Umjesto oraha, u pripremi ovih kiflice možete koristiti bademe ili lješnjake, piše Jannete Razum za Slatki svijet.
- 2 jaja
- 170 g šećera
- 2 paketića vanilin šećera
- naribana korica ½ limuna
- 200 g tekućeg jogurta
- 100 ml ulja
- 200 g glatkog brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 50 g griza
- 200 g svježih jagoda
Jaja i šećer razmutite pjenjačom. Dodajte limunovu koricu, ulje i jogurt, a zatim dodajte i suhe sastojke – griz, brašno i prašak za pecivo.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u Zenker kartončiće za mini kolače ili obične košarice za muffine.
Oprane i očišćene jagode narežite na manje komade, a zatim ih rasporedite po vrhu kolačića.
Kolačiće pecite 18-20 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom provjerite jesu li pečeni. Prije posluživanja kolačiće ohladite na sobnoj temperaturi.
Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.