(VIDEO) Ivana Penavić: Roditelji, sudjelujte u projektu udruge U ime obitelji „Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece“

Foto: Snimka zaslona

U srijedu 14.9., u 18:15 u emisiji Izdvojeno na Laudato TV-u gostovala je Ivana Penavić, voditeljica projekta udruge U ime obitelji „Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Penavić u emisiji je govorila o samom projektu, kada je započeo, koji su njegovi glavni ciljevi, kakva je trenutna zainteresiranost roditelja za projekt, njegovoj važnosti te koji su problemi s kojima se roditelji susreću.

„Glavni ciljevi projekta „Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece“ su educiranje i informiranje roditelja o važnosti uključivanja u Vijeća roditelja škola, te poticanje roditelja na aktivno zalaganje za interese djece. Vijeće roditelja je tijelo koje se formira na početku školske godine i njegov rad i djelovanje regulirano je Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Prema navedenom Zakonu Vijeće roditelja daje mišljenje o prijedlogu školskog kurikuluma i godišnjeg plana i programa rada škole, raspravlja o izvješćima ravnatelja o realizaciji školskog kurikuluma i godišnjeg plana i programa škole, razmatra pritužbe roditelja u svezi s odgojno obrazovnim radom, predlaže mjere za unapređenje obrazovnog sustava, predlaže svog člana školskog odbora“ , istaknula je Penavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Penavić je rekla da roditelji još uvijek nisu dovoljno upoznati sa radom i mogućnostima djelovanja Vijeća roditelja u školama, jer se u nekim osnovnim školama to tijelo sastaje samo pro forme, bez adekvatnog sudjelovanja i doprinosa, dok se u nekim školama Vijeće sastaje redovito i raspravlja o svim važnim pitanjima koja se tiču škole, proaktivno djeluje i doprinosi radu škole.

„U sklopu projekta tijekom prošle školske godine, sa našim stručnim suradnicima dr. Tomislavom Gojmercem i prof.dr.sc. Romanom Malarićem organizirali smo nekoliko tribina, na kojim su neki roditelji prvi put mogli čuti o načinu rada vijeća roditelja.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Penavić pozvala je roditelje da se uključe u rad Vijeća roditelja u školama koje pohađaju njihova djeca, da prate rad toga tijela, te je pozvala roditelje da sudjeluju u projektu udruge U ime obitelji „Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece“ te prate kampanju za uključivanje u Vijeća roditelja na portalu narod.hr i stranicama udruge.

Objavom nekoliko intervjua sa roditeljima koji već imaju iskustva u radu Vijeća roditelja želimo doprinijeti uključivanju u rad vijeća i poboljšanju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava.

Sa svim svojim iskustvima, prijedlozima, mišljenjima, pitanjima roditelji se mogu javljati na e-mail adresu: roditeljiodlucuju@uimeobitelji.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz udruge mole sve zainteresirane da ispune prijavnicu na sljedećoj poveznici OVDJE kako bi bili obaviješteni o svim novostima u projektu.

Đuro Tikvica: Postoji tromost u promjeni društvene svijesti o sustavu obrazovanja, ali vijeće roditelja radi na tome

Saša Mikulčić: Vijeće roditelja je važno zbog mogućnosti da se razne ideje uz pomoć škole pretvore u velika djela

Avelina Udovičić: Evo zašto je važno i dobro biti uključen u vijeće roditelja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen Serdar: Vijeće roditelja je odlično mjesto na kojem u raspravi roditelja saznamo što je bitno za našu djecu

Alen Filipčić: Evo kako se može poboljšati rad vijeća roditelja u školama!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.