(VIDEO) Udruga Obiteljsko obogaćivanje pomaže roditeljima: “Nikada ne smije otac narušavati autoritet majke, niti majka autoritet oca”

Foto: snimka zaslona

Dragana Peović i Ivana Bilić Antičević moderatorice su u Udruzi Obiteljsko obogaćivanje. Projekt obuhvaća module za bračne parove, roditelje i mlade, a za samo tri sata mjesečno, koliko bračni parovi trebaju izdvojiti za sudjelovanje u ovom programu, moguće je uočiti vlastite probleme u obitelji i u razgovoru s drugima pronalaziti rješenja. Udruga nudi i module za djedove i bake.

Peović i Bilić Antičević gostovale su u emisiji ‘Vidljivi tragovi’ na TV Jadranu gdje ističu probleme poput bračne komunikacije osobito pred djecom. “Djeca moraju doživjeti jedinstvo i slogu roditelja, a rasprava se mora odvijati izvan njihovog vidokruga”, pojasnila je Ivana Bilić Antičević. U moderno vrijeme jedan od većih problema je gubitak autoriteta roditelja, ali i nedostatak vremena supružnika za sebe.

Jozefina Skelin: “Roditeljski kompas” za lakše suočavanje s izazovima roditeljstva

O čemu su još govorile pogledajte u videu:

Jozefina Skelin: Bračna ljubav je program koji pomaže parovima da se više vole i žive u skladnijem braku

“Kada obitelj krene na određeni modul, trajanje radionica je oko godinu dana”, kazala je Dražena Peović, te dodaje da je uvjet za pohađanje modula da otac i majka na radionice dolaze zajedno zato jer “nikada ne smije otac narušavati autoritet majke, niti majka autoritet oca”.

Problem sa obiteljskom komunikacijom češće postoji zato jer je nema nego zato što je loša. U današnje vrijeme “svako je u svojoj sobi, na svome laptopu, mobitelu, godine prolaze i obitelji se ne zbližavaju već udaljavaju”, pojasnila je Peović.

Ivana Peović je zaključila da roditelji moraju imati vremena za sebe te da barem jednom tjednom moraju imati večeru za sebe. “Ne treba to biti romantika iz hollywoodskih filmova, dovoljno je da djeca jedu odvojeno, ranije, a roditelji imaju pola sata za sebe.”

Udruga je osnovana u Španjolskoj, a vode je roditelji koji pomažu drugim roditeljima. Projekt obogaćivanja se sastoji od šest modula o odgoju djece počevši od odgoja od prve do treće godine djeteta. Voditelji projekta odgoja djece trebaju i sami imati djecu, voditelji pomoći za bračne parove moraju imati sedam godina bračnog staža, a voditelji za djedove i bake i sami imaju unuke.

 

Izvor: narod.hr