S prvom nedjeljom Došašća kreće naša duhovna priprema za Božić. No, proslava Božića u znaku je i mirisa slastica. Isprobajte i prije Božića ovu ukusnu linzer tortu od prhkog tijesta, oraha i pekmeza koja će oduševiti vaše nepce i vašu obitelj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Linzer torta jedna je od najstarijih slastica, a priprema se poprilično jednostavno. Ukusan recept prenosimo sa slatkisvijet.com.
Sastojci
Prhko tijesto
300 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
200 g šećera
1 vanilin šećer
150 g margarina
150 g mljevenih oraha
1 jaje
5 žlica mlijeka
1/2 žličice cimeta
1 žličica ruma Ostalo
250-300 g pekmeza od jagoda
1 vanilin šećer
Priprema
U većoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte omekšali maragarin i prstima ga izmrvite. Dodajte sve ostale sastojke pa zamijesite glatko tijesto.
Odvojite manji dio tijesta za izrezivanje zvijezdica, a ostatak tijesta rukama utisnite u kalup za pite (26-28 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili.
Premažite tijesto pekmezom i posipajte vanilin šećerom.
Tijesto koje ste sačuvali razvaljajte pa kalupima izrezujte zvjezdice ili druge oblike i slažite ih preko nadjeva.
Linzer tortu pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180 ºC.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE