EU pokazala slabost: Migranti prolaze granice kao da ih nema, a Bruxelles ne želi riješiti problem

epa08661313 Asylum seekers protest against the new camp at Kara Tepe on Lesbos island, Greece, 11 September 2020. Tents and other equipment to set up a camp, started to be shuttled by helicopter to a Greek state property near the Kara Tepe refugee camp in Mytilene. Additionally, a number of police vehicles from the mainland arrived on the morning ferry, were manned by the required officers and lined up along the route being occupied by refugees and migrants from the burnt-out Moria camp. Thousands of migrants and refugees were still without shelter for a third day, following the successive fires at the Moria Reception and Identification Centre. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Od stvarne uloge država EU, u smislu osiguranja zaštite sigurnosti njihovog stanovništva, imovine, granica, ostale su još samo uspomene i geografski pojmovi na atlasima svijeta.

Od uloge mnogih država EU, u smislu zaštite sigurnosti njihovog stanovništva, imovine, granica, ostale su još samo uspomene i geografski pojmovi na atlasima svijeta. Državne se elite radije bave trivijalnim pitanjima, poput onih koji će nacionalni motivi biti na kovanicama eura, piše geopolitika.news.

Ne smiruje se val migranata s područja Afrike koji se nastoje pod svaku cijenu dokopati europskog kopna. Jedna od omiljenih ruta, osim one kroz Libiju i dalje brodovima do talijanskih otoka i kopna, svakako im je i ona preko dviju španjolskih enklava na krajnjem sjeverozapadu Afrike, uz granicu s Marokom – Ceute i Melille. O tome svjedoči i slijedeća vijest koju je u četvrtak, 22. srpnja, objavio Reuters:

Više od 200 migranata iz duboke Afrike ušlo je u španjolsku enklavu Melilla iz Maroka.

Migranti su se konopcima s kukama popeli na šestmetarsku ogradu koja Maroko odvaja od Melille odnosno suverenog španjolskog teritorija. U pravom napadu migranata sudjelovalo je više od 300 osoba, od kojih je 238 muškaraca provalilo na teritorij Španjolske. Tijekom tih nereda trojica policajaca iz postrojbe koja nastoji sprječavati ilegalni proboj migranata na španjolski teritorij lakše su ozlijeđena.

Ovdje bismo dodali slijedeće: svi ovi jalovi pokušaji da se spriječi ilegalni ulazak migranata na tlo Europe samo su farsa i potvrda činjenice kako stvarne želje za rješenjem ovog novovjekog fenomena i velikog problema u EU zapravo i nema.

(…)

Od stvarne uloge država EU, u smislu osiguranja zaštite sigurnosti njihovog stanovništva, imovine, granica, ostale su još samo uspomene i geografski pojmovi na atlasima svijeta.

Njihove se elite radije bave trivijalnim pitanjima, poput onih koji će nacionalni motivi biti na kovanicama eura, kojima misle skrenuti pozornost sve zabrinutijih građana koji dobro vide o čemu se u stvari radi i kuda nas to njihova politika vodi.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/geopoltika,news