Orban u tradicionalnom obraćanju narodu: ‘Ponovno se javljaju snage koje žele otvorena društva i svijet bez nacija’

Foto: fah

“Mađari su naporno radili da ostvare izvanredan gospodarski rast”, rekao je u nedjelju premijer Viktor Orban u tradicionalnom obraćanju naciji i najavio niz novih povlastice za obitelji kako bi potaknuo demografski rast, a oštro je kritizirao proimigrantski nastrojenu oporbu i europske birokrate.

Jedan od najistaknutijih kritičara masovnog dolaska bliskoistočnih i azijskih migranata u Europu, Orban je rekao da će njegova vlada nastaviti održavati gospodarski rast 2 posto iznad prosjeka Europske unije idućih godina unatoč očekivanom globalnom usporavanju.

“Politika i gospodarstvo duboko su povezani i ova postignuća ne mogu se pripisati samo slijepoj sreći”, istaknuo je Orban i dodao:

“Broj sklopljenih brakova raste, smanjena je smrtnost dojenčadi, zaposlenost je narasla s 55 na 70 posto, rastu plaće, a više je nego udvostručena minimalna plaća”, rekao je Orban i poručio da nakon deset godina Mađari ponovno vjeruju u budućnost.

“Za nas, nije pobjeda kada naša stranka pobijedi već kada je naša zemlja pobjednička”, citira MTI Orbana.

Zapad misli da je imigracija odgovor, ali nama ne trebaju brojevi. Trebaju nam mađarska djeca

Premijer, ponovno upozorio na imigraciji s istoka.

“Sve manje i manje djece rađa se u Europi. Zapad misli da je imigracija odgovor na tu prijetnju. Svako dijete koje nedostaje trebalo bi nadomjestiti drugim koje stiže (s istoka) i tada će brojevi biti u redu”, rekao je Orban.

“Ali nama ne trebaju brojevi. Trebaju nam mađarska djeca”, poručio je i najavio program u sedam točaka za mlade obitelji.

Nove mjere uključuju veći zajam za obitelji s najmanje dvoje djece kako bi im se pomoglo da kupe vlastiti dom, zatim subvencije za kupnju automobila i oslobađanje od poreza za žene koje podižu najmanje četvero djece.

Žene mlađe od 40 godina koje sklope prvi brak mogu dobiti zajam od 10 milijuna forinta (36.000 eura), rekao je Orban. Trećina zajma bit će oproštena kada se rodi drugo dijete, a čitav otpisan nakon rođenja trećeg.

“Bruxelleski birokrati su utvrda, a imigracija je njihov instrument internacionalizma”

“Za Mađare to je pravi odgovor, a ne imigracija”, istaknuo je Orban.

“Korak po korak, stalnim i napornim radom iskorijenit ćemo siromaštvo”, dodao je premijer i kritizirao na mađarsku oporbu.

“Oni su šaka proimigrantskih političara koje na respiratoru održavaju George Soros i birokrati Europske unije”, rekao je.

“Ponovno se javljaju snage koje žele otvorena društva i svijet bez nacija, žele fabricirati supranacionalnu globalnu vladu”, rekao je Orban koji redovito snažno kritizira organizaciju Otvoreno društvo američkog milijardera i samoprozvanog filantropa Georgea Sorosa.

“Bruxelleski birokrati su utvrda, a imigracija je njihov instrument internacionalizma”, kazao je.

“U zemljama u koje stižu migranti, pojavljuje se kršćansko-muslimanski svijet, a smanjuje se postotak kršćana. No mi, građani središnje Europe, imamo vlastitu budućnost”, zaključio je Orban.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina