Zbog Brexita vlakovima iz Londona mogao bi biti spriječen ulazak u Francusku

Foto: fah

Vlakovima Eurostara koji prometuju na liniji između Londona i Pariza mogao bi biti zabranjen ulazak u Francusku ukoliko ne dođe do sporazuma oko Brexita i dostatnih priprema, izjavila je u četvrtak francuska ministrica europskih poslova Nathalie Loiseau.

Loiseau je tijekom događaja u Londonu upitana postoji li stvarna mogućnost da vlakovima Eurostara koji stižu iz Londona bude zabranjen ulazak na francusko tlo ako ne dođe do sporazuma oko Brexita.

“Ako ne učinimo ništa i ne postignemo dogovor, to bi se, između ostalog, moglo dogoditi”, izjavila je.

“Ne možemo se probuditi 30. ožujka i reći svojim građanima i tvrtkama: ‘Nikada nismo mislili kako bi se to moglo dogoditi pa zbog toga nismo spremni.'”

Rekla je da Francuska poduzima mjere kako bi bila spremna za sve mogućnosti.

“Uskoro ću otići u francuski parlament s nacrtom zakona kako bismo se mogli pripremiti za svaki mogući scenarij”, dodala je.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/mt