“Zlostavljan u 15. godini, Macron je opasni psihopat” – tvrdi prof. Adriano Segatori

Foto: snimka zaslona

Talijanski profesor Adriano Segatori, ugledni psihijatar i psihoterapeut, član znanstvenog odjela “Pravne psihologije i forenzičke psihijatrije” i član “Talijanske akademije forenzičnih znanosti” dao je izjavu u kojoj je opisao novog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, piše Logicno.com.

“Macron je opasan, jer, kao i svi psihopati, ima izuzetno visoko mišljenje o sebi. On ne voli Francusku i ne bori se za francuski narod. Macron voli sebe, enormno, i bori se da održi svoj krhki identitet”, izjavio je profesor Adriano Segatori, psihijatar i psihoterapeut, specijaliziran za psihijatrijske preglede.

“Da me sudac pita što mislim o opasnosti od takvih ljudi, ja bih rekao da u nju ne treba sumnjati. Kao i svi psihopati, Emmanuel Macron je vrlo opasan. Serijske ubojice uništavaju obitelji, dok psihopati koji upravljaju ekonomijom i politikom uništavaju cijela društva”, izjavio je talijanski profesor koji je desetljeća posvetio proučavanju umova pojedinaca koji su počinili zločine, izradi psiholoških profila i procjeni mogućnosti njihove rehabilitacije i resocijalizacije.

Ovo je vrlo zabrinjavajuća poruka, koju je na YouTubeu profesor objavio uoči drugog kruga francuskih predsjedničkih izbora. Prof. Segatori tvrdi da je život Macrona krenuo neželjenim smjerom i ugrožen je u dobi od 15 godina, kada je mladi Emmanuel “bio žrtva ozbiljnog seksualnog zlostavljanja od strane njegove učiteljice Brigitte, koja je u to vrijeme imala 39 godina”.

Problem čak i nije razlika u dobi između njih dvoje, iako je Macron tada bio maloljetnik, jedva nešto stariji od djeteta, nego zbog činjenice da je do “incidenta” došlo među “kremom” Pariza, a ne “ambijentu proletera”, kojeg Macron doslovno prezire.

“Da se incident dogodio u radničkom okruženju, mladi Emmanuel bi završio na Centru za socijalnu skrb, uz podršku psihologa, a Brigitte Trogneux bi završila u zatvoru”, tvrdi talijanski stručnjak.

No, izađimo iz “žutila” koje puni stranice tabloida, koji sada na sva zvona veličaju ovu “veliku ljubav koja je završila s brakom”, koji bi se groteskno mogao nazvati “popravljanjem počinjene štete”.

Za Adriana Segatorija je neupitna činjenica da je psihološki razvoj dječaka od 15 godina nasilno zaustavljen fizičkim i psihičkim zavođenjem.

“Kao što nas Freud uči u djelu “Totem i tabu“, tada je Macron prešao granicu koju određuje tabu, a to je prvi korak ka uvjerenju da sve može biti dozvoljeno”, tvrdi prof. Segatori.

Profesor ne bira riječi i tvrdi da se ovdje suočavamo s problemom “jedne vrste pedofilije”, nakon čega je ideja o svemoći u mladog Macrona dodatno ojačala, da je dosegnula granicu percepcije stvarnosti.

Ova situacija je mladog Macrona, bez sumnje obdarenog znatnim intelektualnim sposobnostima i kulturom, dovela do drugih ekstremnih granica, samih po sebi “patološki normalnih”, odnosno “narcizma“.

“Budući da je bio mlad, Macron razvija neobuzdane ambicije, a potreba i ovisnost da mu se drugi dive, prema nesvjesnom, zapravo je unutarnji osjećaj inferiornosti”, tvrdi talijanski stručnjak.

Prema njegovom mišljenju, “osobnost Macrona je uvjetovana idejom da ne postoje nikakva ograničenja, a tome treba dodati osjećaj svemoći u djeteta koje se tek razvija u odraslu osobu”.

I na kraju, “unutarnji osjećaj narcizma kojeg nije pogrešno definirati čak i zlim”.

“Prevedeno, ove tri paradigme su dio strukture koju nazivamo psihopatologijom, jer se radi o pojedincu koji se u psihičkom smislu savršeno može definirati kao psihopat, iako sada sjedi u Elizejskoj palači”, tvrdi prof. Segatori, ali dodaje da pojam “psihopat” nije uvreda.

Naime, velika američka psihologinja, Nancy McWilliams, doslovno kaže kako “psihopatske osobnosti dosegnu najvišu razinu u američkoj administraciji”. Psihopat može biti i devijantan, to svakako sigurno, ali ako je dobro organiziran, kulturno i intelektualno, može doći do najviših vrhova financija ili politike”.

Osobnost psihopate karakterizira “površni šarm” i određena “privlačnost”, međutim, može doći do problema kada nastanu proturječja.

Profesor Adriano Segatori je proučavao izbor novog predsjednika, gledao snimke, njegove govore, izraze i geste.

Osim toga, novoizabranog predsjednika odlikuje velika teatralnost, što se također podudara s učenjem kojeg je dobio od svoje zavodnice, koja je bila i učiteljica scenske umjetnosti. Problem je u tome što je sada “pacijent” na čelu Francuske.

“Psihopat je sam po sebi nepouzdan, ali sa svojim površnim šarmom uspijeva prevariti drugu stranu. I kod njega nikada nije bilo kajanja, čak i kada je govorio o bezubima, kako naziva siromašne, kada je vrijeđao rudare, rekavši da su to samo ovisnici o duhanu i alkoholičari, ili kada je žene nazvao glupima i neznalicama”, dodaje stručnjak.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Naravno, kasnije se pravdao da je “krivo protumačen“. Sigurno on to nije htio reći i potpuno nesvjestan je otkrio pravog Emmanuela Macrona. No, problem što on zaista vjeruje u to što je rekao, ali taj osjećaj prezira prema ljudima ne može pokazati. On dolazi iz nesvjesnog.

Tada se ispravlja, ali racionalno i bez grižnje savjesti, jer ne želi priznati krivicu.

Za kraj, talijanski profesor tvrdi kako je Macron sigurno puno patio tijekom kampanje u kojoj se suočavao s Marine Le Pen, jer on ne može prihvatiti da mu je žena protivnik, i on treba majku.

“Bez nekoga poput Brigitte, sve ostalo postaje teško održivo. Dakle, novi je predsjednik izuzetno opasan, upravo zbog svoje velike krhkosti. Macron, poput svih psihopata, radi samo za sebe, a svi ostali su mu puki instrumenti potrebni da dokaže vlastitu veličinu”, zaključuje profesor, koji se za kraj pita je li itko svjestan opasnosti u koju srlja Francuska?

Izvor: narod.hr/logicno.com