Od jačeg uvijek postoji jače

Petrinja, 21.1.2021.- Grad Petrinja nakon razornog potresa koji je pogodio Sisaèko-moslavaèku županiju. Graðevinske ekipe još uvijek otklanjaju posljedice potresa, a deseci statièara obilaze stambene i druge objekte i kategoriziraju ih prema stupnju ošteæenja. Pozivu za pomoæ odazvali su se uz ostale i naši poznati kuhari koji na smjene pripremaju nekoliko tisuæa obroka na dan. foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ ua

Komentar čitatelja

Boris Beck: I seizmolozi i epidemiolozi dijele s narodom jedino što imaju – nadu

Cijeli narod, i cijeli svijet je zaustavljen našem oku nevidljivim neprijateljem. Naš narod, i ne samo naš narod u protekloj godini pogađali su razorni potresi koji pokazuju kako od jačeg uvijek postoji jače, i da kao što mi razaramo mnogo puta sve jedni drugima, pojavi se jače koje može razoriti sve. Trebali bi se zapitati kolektivno koliko smo života uništavali svojom sebičnošću, zavišću, pohlepom i umišljajem da postupamo pravedno kažu zakonito, a zapravo uništavamo sve oko sebe zbog sebe. Mnogo puta zustavljamo i uništavamo bolje od sebe zbog sebe i svoje iskrivljene svijesti i dovodimo do kolektivne propasti.
Solidarnost koju sada pokazujemo unesrećenima, pokazuje što je uistinu i kakva treba biti solidarnost, ali ne samo u trenucima razornih prirodnih nepogoda.
Da li su ljudi koji su se solidarizirali s unesrećenima oštećeni? Nisu oštećeni, ali su sretniji jer su pomogli.
Da li će unesrećeni dobiti sve što im je potrebno? Trebali bi.
Na ovom principu bi trebala funkcionirati solidarnost, i u vremenu kad nema prirodnih katastrofa.
Nažalost u današnjem društvu koje funkcionira na suradnji divljeg komunizma i profiterskog kapitalzma, koji od nas čine roblje, solidarnošću kojom se manipulira dovodi se ne do boljitka za sve, već u konačnici do društvenih poremećaja, pa i kolektivne propasti i porobljavanja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah