Oholo ushićenje

Karlovac, 23.06.2020. - Predsjednik HDZ-a i Premijer Andrej Plenkovic sudjelovao je s kandidatima sa liste HDZ-a na otvorenju Karlovackog Zvjezdanog ljeta 2020. foto HINA/ Mladen VOLARIC/ tš

Komentar čitatelja

(FOTO, VIDEO) Gotov sastanak HDZ-a, Plenković: ‘Ne moram ni s kim više razgovarati ako neću

Želimir Marić – 06.07.2020.

“Što se tiče Domovinskog pokreta, ne znam čime su izazvani da su išli u retoriku koja je bila prepisivanje, dokazano loša i nepotrebna politika uvjetovanja stranci koja dobije najveći broj mandata. Bilo mi je nevjerojatno da su to kondicionirali. Onaj tko to zagovara znači da nema iskustva, ne zna kako Vlada funkcionira, što znači držati većinu, tko ima snagu, tko nema…”

Plenković je u trenutku oholog ushićenja dan nakon izbora, neoprezno, neizravno ali jasno pokazao da se radi o izbornoj prevari. Da je Škoro dobio mandate koje su mu npr. davale izlazne ankete, mogao je tražiti što god hoće, a Plenković je mogao to odbiti, ili ne odbiti. Ovako, Kuščević, pardon Plenković je morao pokazati “što znači držati većinu”.

Sinoć se odvijala nevjerojatna drama – čini se da je koalicija oko Domovinskog pokreta Miroslava Škore u jednom trenutku stvarno bila u situaciji iz koje bi bila u mogućnosti realizirati promjenu izbornog sustava i Zakona o referendumu. Sva duboka država je bila zaustavila dah. Shvatila je da su joj se poljuljaju temelji. Golijat je, pogođen direktno u glavu, osjetio da gubi tlo pod nogama. A onda su stvari krenule svojim uhodanim tokom, bilo je samo još pitanje koliko će Crna ruka koja je brojala potpise referendumskih inicijativa morati ovaj put izbrojati, da bi se Golijat pridigao.

Potom se osjetilo veliko olakšanje – Hrvatska je ostala stabilna, da upotrijebim izraz Marijane Petir: mladi se i dalje mogu nastaviti iseljavati u stotinama tisuća, Pupovac može nastaviti pisati dnevna izvješća glinskom govorniku, Angela Merkel može nastaviti slati todo-liste svom anemičnom kompradoru i ništa ne stoji na putu da se nastavi stabilno urušavanje mirovinskog i zdravstvenog sustava. Čak i Bugari mogu biti zadovoljni, jer ubrzo više neće biti na začelju Europske Unije.

Sad je prije svega bitna distanca prema Plenkoviću jer njegov stil vođenja politike će ubrzo doći na naplatu, i bitno je da taj račun on plati sam.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah