Pravljenje nevještim

Zagreb, 10.11.2020. - Danas je održana 2. sjednica Vijeæa za domovinski pijetet, mir i razvoj. Na fotografiji Ivan Penava tijekom izjave za medije. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Komentar čitatelja

Penava demantirao Večernji list da napušta Domovinski pokret

Penavi se nema što prigovoriti. Nadajmo se da će ovaj sukob uskoro biti stavljen ad acta i da će se nastaviti s normalnim političkim radom. Čini se da je ovo bilo korisno sučeljavanje, iako mnogi, navikli na jednoumlje, traže slijepu poslušnost Velikom Vođi, u Titinom i Plenkovićevom stilu.

Problem vjerodostojnosti ima Miroslav Škoro, a ne Vidović Krišto. Na žalost, posljednjih dana Škoro taj problem pokušava riješiti agresivnošću, a ne inteligencijom (“licemjeri”, “prevrtljivci”, “žetončići”, veli on). Škoro je tu ponovno razočarao, dok se od rmbadžije Bujanca nije ni mogao očekivati sofisticiraniji pristup (Bujanec se sinoć okomio na Vrkljana i Vidović Krišto; u stilu, kao, to što su mu Vrkljan i Vidović Krišto bili u studiju znači da bi on bio vlasnik i upravitelj njihove političke aktivnosti, propisivao im što, kad i kako trebaju raditi… a ja mislio on je objektivan novinar i Bujica je “bez cenzure”, pa će on dati prigodu objema stranama da iznesu svoje mišljenje. 😉 ).

Škoro na žalost, moja je trenutna procjena, ni intelektualno (podsjećam na njegovo sljepilo za Titove zločine do 45. godine), a ni ljudski nema potreban liderski kapacitet. Donio sam jučer primjer Škorine ljudske ignorancije:

###
Vijest iz Šibenika od 19. prosinca:

“Primijetili smo da na osnivačku skupštinu nisu stigli ni gradski vijećnik Branimir Zmijanović ni njegova supruga Ljiljana, koji su se nakon izlaska iz HDZ-a pridružili Domovinskom pokretu. Na pitanje jesu li Zmijanovići i dalje dio Domovinskog pokreta, Škoro je kazao:
– Koliko ja znam nisu. Razloge ne znam. Mi imamo 8,5 tisuća članova i moram priznati da s pozicije na kojoj jesam nemam uvid o tome kada tko uđe i kada tko izađe, a svatko ima online pristupnicu i mogućnost da online istupi iz stranke. Kad god se pojavi neka nova stranka imate dio ljudi koji ulazi u tu stranku zato što možda ima određene frustracije, nezadovoljstva svojim prijašnjim političkim angažmanima i kao u slučaju suradnje s drugim strankama, tako i s pojedincima, pokret ne dopušta stavljanje sebe ispred interesa stranke i nema razgovora o tome da se ikom daje bilo kakav ekskluzivitet. Svi koji se uključe moraju poštivati ono što stranački život je, a to je prije svega zajedništvo, a pravo jačega i nametanje svoje volje.”

https://m.sibenik.in/sibenik/zvonko-pesic-na-celu-zupanijske-podruznice-domovinskog-pokreta-cista-velika-je-uzorni-model-obnove-ruralnog-kraja/131516.html

Vjerodostojno “razloge ne znam” zvuči drugačije, a ovo više liči na pravljenje nevještim. Da podsjetim, Ljiljana Zmijanović nije netko koga DP nije rado bio isticao kao svog člana u vremenu prije izbora. Bila je peta na listi u 9. izbornoj jedinici, promovirana u Bujici kao vrijedna doktorica znanosti i HOS-ovka, te jedna od “tri prekrasne dame”, kako je Škoro najavljivao kandidatkinje koje su se bile priključile listama Domovinskog pokreta. Sad je za njega dr. sc. Ljiljana Zmijanović samo broj i netko tko je imao “određene frustracije, nezadovoljstva svojim prijašnjim političkim angažmanima.”.
###

Treba spustiti loptu na zemlju. Vrkljan i Vidović Krišto, to se vidi ako se pogleda njihova konferencija za medije, nisu porušili mostove moguće suradnje s Domovinskim pokretom. Osobno ne vidim nikakvu bitnu koliziju; u ovom trenutku je DP, kao što mu ime kaže, pokret, a Karolina Vidović Krišto je lider, rijetka pojava na ovim stranama.

U odličnim i konkretnim programskim načelima koja nude gospodin Vrkljan i gospođa Vidović Krišto čitamo između ostalog:

“…učiniti sve da se provede lustracija koja će sadržavati rasvjetljenje od totalitarnog komunističkog razdoblja do kontroverzi i utvrđivanja istine o privatizaciji nacionalne imovine koja je provođena od 1990. do danas.”

Isto tako:

“Hrvatska se mora pretvoriti u useljeničku državu. Za to su potrebni posebni državni programi po uzoru na državu Izrael. Područja kao što su Banovina, Lika i dalmatinsko zaleđe, idealna su područja koja mogu biti ponuđena Hrvatima, kao na primjer, Venezuele, Perua, ali i cijele dijaspore, gdje će po primjeru “Aussiedlera” u Njemačkoj pojedinci ili cijele obitelji dobivati posebne sigurnosti za preseljenje i privikavanje na život u Hrvatskoj.”

Ovdje nacrt programskih načela s kojima nastupaju Vrkljan i Vidović Krišto:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.logicno.com/wp-content/uploads/2021/01/Programska-naccela.pdf&ved=2ahUKEwiu-Oryu47uAhWT3YUKHaFHCFQQFjAMegQIExAB&usg=AOvVaw00Kaq5mxi0q16PddnGuRvy

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah