Dalić: žurno popraviti zakon o predstečajnoj nagodbi

Foto: fah

Saborska zastupnica HDZ-a Martina Dalić mišljenja je kako je nužno potreban žurni “popravak” Zakona o predstečajnoj nagodbi te anomalija koje je u praksi pokazao, a laburistica Nansi Tireli ponovila je kako laburisti ostaju pri tome da predstečajne nagodbe otvaraju novu moguću točku korupcijskog rizika.

“Rješenje je žurni popravak zakona i svih anomalija koje je zakon u praksi pokazao”, rekla je Dalić upitana o medijskim najavama o ukidanju predstečajnih nagodbi i tvrdnjama ministra financija Slavka Linića kako su te nagodbe lani dale rezultate te da će se uz određene korekcije nastaviti.

“Nisu u pravu ni ministar Linić niti visoki izvor iz vlade koji najavljuje ukidanje predstečajnih nagodbi. Rekla bih da je rješenje negdje u sredini”, ističe Dalić.

Sve zakonske anomalije u praksi, kaže, pokazale su se u slučaju rovinjske Mirne.

“Mislim da nad negativnim posljedicama provedbe Zakona o predstečajnim nagodbama ne možemo više zatvarati oči”, poručila je Dalić.

“Mi ostajemo kod svog stava da predstečajne nagodbe otvaraju novu moguću točku korupcijskog rizika”, ustvrdila je laburistica Nansi Tireli.

Nismo za ukidanje, kaže Tireli, jer je zakon usvojen u Saboru s glasovima svih koji su bili nazočni.

“Smatramo da nešto treba da bi se odradili određeni pomaci u problemima koje gospodarstvenici imaju ali ne na ovakav način”, poručila je.

O milijunskim iznosima, koji se opraštaju iz proračuna ne može odlučivati samo jedan čovjek bez ikakvih kriterija ali ako on to već i napravi onda javnost i građani čiji je to novac imaju pravo znati kome se i koliko oprostilo, poručila je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina
Photo: fah