Održana misa u povodu 24. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

U petak 15. siječnja 2016. u 18 sati u crkvi svetog Marka na Gornjem gradu održana je misa u povodu 24. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Euharistijsko slavlje u glavnom gradu Hrvatske organizirao je Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od političara iz odlazeće vlasti i buduće koalicijske Vlade na misi nije bio niti jedan političar, osim saborskog zastupnika generala Željka Glasnovića, koji je bio izaslanik predsjednika Hrvatskog državnog sabora, akademika Željka Reinera.

Osobno taj dan ne mogu i neću zaboraviti do kraja života, jer sam ne samo sudjelovao o lobiranju za međunarodno priznanje Hrvatske, u rujnu 1991. godine, dva puta sam u jednom tjednu putovao u Australiju i natrag u Zagreb, razgovarati s australskim političarima o međunarodnom priznanju Hrvatske, nego sam na Dan međunarodnog priznanja osobno primao sve pismena priznanja država članica tada Europske zajednice, a drugi visoki dužnosnici MVP-a (Božidar Gagro) već su tada počeli sa sabotažom obrane i međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.