MVEP i HND osudili napad na repotera RTL-a nakon javljanja uživo s prosvjeda u Banja Luci

Reporter RTL-a Petar Panjkota lakše je ozlijeđen u fizičkom napadu do kojeg je došlo neposredno nakon javljanja uživo s prosvjeda u Banja Luci za središnju informativnu emisiju RTL Danas, priopćio je RTL, koji oštro osuđuje napad na svog novinara i ocjenjuje ga i napadom na slobodu izvještavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dana, reporter Informativnog programa RTL-a Petar Panjkota je pratio prosvjede u Banjaluci koji su završili oko14 sati. Zbog javljanja uživo u RTL Danas kolega Panjkota je ostao na mjestu dogadjaja, a samo javljanje je proslo bez problema. No odmah po završetku, nepoznata osoba je izašla iz obližnjeg kafica i udarila našeg reportera šakom u glavu. Kolega Panjkota je zadobio lakše ozljede i na povratku je u Zagreb.

Pretpostavljamo, kaže se u priopćenju, da je napad reakcija na Petrove riječi da je na prosvjedu bio sin još neosuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

“Ovim putem RTL oštro osuđuje napad na našeg reportera. Svaki napad na novinare smatramo pokušajem zastrašivanja u obavljanju svojeg posla, napadom na slobodu govora i izvještavanja”, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski MVEP oštro osudio napad na hrvatskog novinara u Banjoj Luci
Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova najoštrije je u nedjelju osudilo fizički napad na novinara RTL-a Hrvatska Petra Panjkotu u subotu u Banjoj Luci, zatraživši pronalaženje i kažnjavanje napadača.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova najoštrije osuđuje fizički napad na novinara RTL-a i hrvatskog državljanina Petra Panjkotu, koji se dogodio u subotu tijekom izvještavanja o prosvjedu u Banjoj Luci”, navodi se u priopćenju ministarstva.

U priopćenju se ističe kako je “svaki napad na novinara napad na slobodu govora i izvještavanja” te se od nadležnih vlasti u Banjoj Luci traži hitno utvrđivanje identiteta napadača, kao i njegovo najoštrije sankcioniranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL je u subotu navečer priopćio da je njegov reporter Petar Panjkota lakše ozlijeđen u fizičkom napadu do kojeg je došlo neposredno nakon javljanja uživo s prosvjeda u Banjoj Luci za središnju informativnu emisiju RTL Danas. RTL je oštro osudio napad na svog novinara ocijenivši ga i napadom na slobodu izvještavanja.

Nakon što je Panjkota završio javljanje uživo s mjesta događaja u Banjoj Luci, u kojoj su se jučer odvijali prosvjedi pristaša oporbe i vlasti u Republici Srpskoj, nepoznata osoba je izašla iz obližnjeg kafića i udarila ga šakom u glavu pri čemu je Panjkota zadobio lakše ozljede. U priopćenju se navodi pretpostavka da je napad reakcija na reporterove riječi da je na prosvjedu bio sin još neosuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

U nedjelju je i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osudilo fizički napad na reportera RTL-a Petra Panjkotu ocijenivši ga nedopustivim i opasnim napadom na slobodu izvještavanja, a od vlasti Republike Srpske zahtijeva kažnjavanje napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HND osudio napad na novinara RTL-a Panjkotu u Banjoj Luci

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u nedjelju je najoštrije osudilo fizički napad na reportera RTL-a Petra Panjkotu, koji se u subotu dogodio u Banjoj Luci, a od vlasti Republike Srpske zahtijeva kažnjavanje napadača.

“Ovaj napad, kao i svaki napad na novinara na radnom zadatku ili napad zbog sadržaja novinarskog uratka, HND smatra nedopustivim i opasnim napadom na slobodu izvještavanja, a od vlasti u Banja Luci zahtijeva kažnjavanje napadača na kolegu Panjkotu”, priopćeno je iz HND-a.

O napadu na svog reportera u subotu je izvijestio RTL, osudivši ga i ocijenivši napadom na slobodu izvještavanja.

Hrvatski novinar Panjkota je u subotu pratio prosvjede u Banjoj Luci, koji su završili oko 14 sati, a zbog javljanja uživo u RTL-u Danas ostao je na mjestu događaja. Javljanje je prošlo bez problema, no odmah po završetku, nepoznata je osoba izašla iz obližnjeg kafica i udarila ga šakom u glavu od čega je zadobio lakše ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL pretpostavlja da je napad na novinara reakcija na Panjkotine riječi kako je na prosvjedu u Banjoj Luci bio i sin još neosuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.