Anketa: Nakon 20 godina na čelu Zagreba po čemu će građani pamtiti Milana Bandića?

bandić
Foto: Fah

Nakon 20 godina upravljanja metropolom, o Milanu Bandiću svatko ima svoje stajalište. Po čemu će ga pamtiti Zagrepčani Nova TV dala im je mogućnost da sami kažu što je to obilježilo njegovih 20 godina upravljanja gradom te da izdvoje po njima najpozitivniju Bandićevu ostavštinu gradu.

Zagrepčane su pitali po čemu će oni osobno, bilo pozitivno ili negativno, pamtiti Milana Bandića.

Velikodušnost, fontane…

Po fontanama će ga tako pamtiti 18 posto ispitanika, a njih isto toliko pamtit će ga po aferama i optužnicama. 13 posto ispitanika smatra da je neumorno radio ili, kako bi on rekao, delao. Da je pazio na građane, misli 11 posto ispitanika, a isti postotak smatra da je dobro vodio grad.

Da je bio velikodušan prema građanima, misli 10 posto građana, ali njih 9 posto pamtit će ga po mitu i korupciji. 8 posto ispitanih misli da je bivši gradonačelnik loše vodio grad, no isti postotak smatra je da za građane učinio puno dobroga. 8 posto pamtit će ga i po novoj žičari, kao i komunikaciji i ophođenju s ljudima. Uređenje Bundeka je nešto što će pamtiti 6 posto ispitanika. Novi rotor pamti i povezuje s Bandićem 5 posto ispitanika, a njih isto toliko Bandića će se sjećati po nepotizmu.

Po kojem doprinosu će ga pamtiti?

Upitani po kojem će doprinosu gradu najviše pamtiti Milana Bandića, Zagrepčani na prvo mjesto stavljaju njegovu velikodušnost prema građanima, njih 13 posto.

Za njih 11 najpozitivnija ostavština je izgradnja fontani, za 8 posto izgradnja rotora, a za njih 7 posto uređenje Bundeka.

Uređenje, izgradnja, asfaltiranje i čiste ulice 6 posto Zagrepčana izdvaja kao najveći Bandićev doprinos.

Da je neumorno radio, najpozitivnijim je ocijenilo 5 posto građana, a isto toliko njih izdvojilo je besplatne udžbenike. 3 posto ispitanika navodi status majki odgojiteljica, a 3 posto njih izgradnju nove žičare. Javni prijevoz prvi je odabir 2 posto građana i, na kraju, za 2 posto građana to je zagrebački Advent.

Ocjena nakon 20 godina

Nakon 20 godina Milan Bandić ocijenjen je školskom ocjenom 3. Naravno, bolje ga ocjenjuju njegovi birači ili birači HDZ-a koji su mu bili partneri. Da se njih pita, bivši gradonačelnik dobio bi i 4. SDP-ovi pak birači ocjenjuju ga trojkom, a najkritičniji su birači radikalno lijeve stranke Možemo koji mu daju dvojku.

* NAPOMENA: Istraživanje je provedeno 2. i 3. ožujka, telefonskom metodom na 600 ispitanika. Mogućnost pogreške +/- 4 posto.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr