Bivša savjetnica SDP-ove ministrice Opačić postat će predsjednica Državne komisije za kontrolu javne nabave?

Zagreb, 27.08.2015 - Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić D) sudjelovala je na okruglom stolu na temu izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj skrbi na kojem su predstavljene glavne izmjene zakona: povećanje iznosa zajamčene minimalne naknade za samce koji su radno nesposobni i za djecu samohranih roditelja te projekt energetskog siromaštva. na fotografiji Maja Kuhar glavna savjetnica ministrice. foto HINA (Zvonimir KUHTIĆ/ zk

Saborski klubovi HDZ-a i HNS-a podržali su u četvrtak prijedlog da se predsjednicom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave imenuje Maja Kuhar, bivša savjetnica SDP-ov ministrice Opačić u vladi Zorana Milanovića, za zamjenicu predsjednice Nelica Vidić, a za članove komisije Alice Brandt, Zvonimir Jukić i Danijela Antolković.

Njihovo znanje i iskustvo ojačat će rad i donošenje odluka komisije, samostalnog i neovisnog tijela nadležnog za rješavanje o žalbama u postupcima javne nabave, koncesija i javno-privatnog partnerstva, istaknula je Branka Juričev Martinčev (HDZ).

Kandidati, naglasila je, imaju velika znanja i široko iskustvo u postupku javne nabave, a njihovo će imenovanje, očekuje, pridonijeti brzini i kvaliteti rješavanja predmeta.

Zadovoljni smo predloženim kandidatima, svi imaju iskustvo u području javne nabave, dodaje Stjepan Čuraj (HNS), uvjeren da će kandidati svoj mandat “sigurno” kvalitetno odrađivati.

Komisija ima devet članova, predsjednika, dva potpredsjednika i šest članova čiji mandat traje pet godina.

Bojan Fras i Michael Faulend ponovo kandidati za viceguvernera HNB-a

Bojan Fras i Michael Faulend iskusni su, stručni i kvalitetni kandidati za još jedan šestogodišnji mandat viceguvernera Hrvatske narodne banke (HNB), istaknula je HDZ-ova Grozdana Perić u raspravi o imenovanju dvojice viceguvernera kojima je mandat istekao 5. srpnja.

Viceguvernere HNB-a imenuje Hrvatski sabor na prijedlog svog Odbora za izbor i imenovanja te prethodno mišljenje Odbora za financije i državni proračun

O navedenim kadrovskim rješenjima još treba odlučiti Sabor.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina