Boris Rašeta hvali Plenkovićevu listu lojalista za Europski parlament

Foto: snimka zaslona, fah, montaža narod.hr

“Supruga Karla Resslera, Plenkovićeva savjetnika i uzdanice, bliska je desnici i protivnica prava na pobačaj. Par je proslavio pet godina braka prošle godine i imaju dvoje djece”, pišu 24sata u članku od naslovom ”Ressler: ‘Bez moje Karle nikad ne bih ušao u politiku i HDZ…” te kao najveći “politički uteg” ističe interese supruge Karle i činjenicu da je posinak Vladimira Šeksa. Ali autori Boris Rašeta, Raif Okić, Anamarija Burazer ipak ga hvale.

HDZ-ova lista za EU: Na vrhu Istanbulska bojna

“Politički akteri koji poznaju ovaj par kažu da su Ressler i supruga vrlo bliski te da su bliski i u političkim idejama. Imaju dvoje djece, oboje su pravnici (i upoznali su se na fakultetu, kako je svojedobno za Večernji list ispričao Karlo). Oboje su također bili među najboljim studentima. A prema riječima Resslera, upravo je Karla “kriva” za to što se učlanio u HDZ 2011. godine”, navode.

“Na Facebook profilu Karlove supruge Karle istaknuta je fotografija na kojoj se vidi da je na referendumu o braku glasovala “ZA” (brak muškarca i žene), Karla Ressler, kako je pisao tjednik Express, aktivna ju i u udruzi Vigilare.

Bila je članica Mladeži HDZ-a, a poznata je i kao aktivistica prolife scene, koja okuplja protivnike pobačaja. Na TradFestu, održanom u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, Karla je sudjelovala na okruglom stolu pod nazivom “Ljudsko dostojanstvo: Pravna situacija, borba za nerođeni život i suprotstavljanje rodnoj ideologiji”, gdje je iskazala vrlo konzervativna uvjerenja, doduše – u odnosu na poljske goste, umjerenija…”, dodaju.

“Supruga Karla i naše dvoje djece središnji su dio mog života. Karla mi je veliki oslonac. Upoznali smo se na Pravnom fakultetu. Puno razgovaramo. Dijelimo zajedničke temeljne vrijednosti, radosti, izazove života i odgajanja djece. Karla je članica HDZ-a, nije članica Vigilarea”, odgovorio je Ressler na pitanje 24sata.

“Karlo govori tri jezika, diplomirao je s prosječnom ocjenom 4,9 te završava doktorat o trgovanju ljudima. Vladimir Šeks je od 2003. bio u braku s njegovom majkom Anicom Ressler, uglednom liječnicom otorinolaringologije. Lani je preminula u 67. godini”, navode 24sata dalje.

“Bila je ugodna i pristojna žena. Karlo je lijepo odgojen i pametan mladić, no od činjenice da mu je Šeks očuh nikad neće moći pobjeći. Ne vjerujem da itko misli kako Šeks na to što je Karlo danas nije imao nikakav utjecaj. Naravno da jest. Znate li koliko u Hrvatskoj ima mladih, pametnih, ambicioznih ljudi koji nikad neće završiti u Europskom parlamentu?! Jako puno. Ressler je trebao odbiti ovu poziciju jer bi se HDZ trebao boriti protiv nepotizma”, rekao je jedan HDZ-ovac za 24sata.

“Naravno da Šeks ima utjecaj na Plenkovića. Pa i ovo imenovanje mladog Resslera itekako ima veze sa Šeksom. No Plenković je pametan. Puno je pametniji od prijemnice nekadašnje premijerke, koja je njega pogurala, a danas je nema nigdje. No zbog Šeksa i Plenkovića Karlo Ressler uvijek će biti nečiji ‘mali’ i, bez obzira na obrazovanje i sposobnosti, te stigme se neće riješiti u političkom životu”, zaključuje njihov sugovornik.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/24sata