Breitbart: Hrvatska upozorava da je 60 000 ilegalnih migranata spremno prodrijeti u Europsku uniju

Foto: fah

Jedan od posjećenijih američkih portala, Breitbart, objavio je vijest kako hrvatska Vlada upozorava da su ilegalni migranti (oko 60 000 njih) u skorijoj budućnosti spremni ponovno probiti “balkansku rutu” na putu do Europske unije.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova upozorio je kako se ilegalni migranti pripremaju novu rutu kroz balkanske države: Grčku, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu pa sve do Hrvatske, navodi Breitbart.

Ministarstvo je zatim pozvalo Europsku uniju da pruži pomoć u jačanju zajedničke vanjske granice kako bi spriječila potencijalnu humanitarnu krizu, piše Il Giornale.

“Ako nađu slabu točku, bit će u nevolji”, rekao je anonimni izvor iz Ministarstva unutarnjih poslova. Procjena od 60 000 ilegalnih migranata potječe od slovenske policije, koja tvrdi da je toliko njih trenutno između Grčke i Albanije spremno tražiti siguran put za ulazak u Europsku uniju.

U prva četiri mjeseca 2018. godine došlo je do značajnog porasta broja ilegalnih migranata koji su pokušali prijeći hrvatsku granicu sa Slovenijom. Sveukupno 1266 ilegalnih migranata pokušalo je preći hrvatsko-slovensku granicu, što je 280 posto više nego prošle godine.

Uz procijenjenih 60 000 ilegalnih migranata koji su već na Balkanu, broj koji prelazi iz Turske u Grčku također je dramatično porastao ove godine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Breitbart