Čelnik splitskog Mosta Ante Čikotić: ‘Potpisao sam za referendum o izbornom zakonu jer sustav treba omogućiti prave narodne zastupnike’

Foto: fah

“Trenutno kod nas postoji demokratski deficit i status quo koji odgovara svima koji su zauzeli pozicije, pa im ne odgovaraju nikakve promjene”, upozorio je Ante Čikotić, čelnik splitskog mosta i bivši državni tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, objašnjavajući zašto je podržao građansku inicijativu Narod odlučuje i potpisao za izmjenu izbornog zakona.

> (VIDEO) Zvonimir Troskot iz GI Narod odlučuje: ‘Očito smo pogodili u živac okoštale hrvatske lažne politike’

Njegovu izjavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

“[Cilj referenduma je dati priliku da se raspravlja o lošem izbornom zakonu]

Potpisao sam inicijativu koja je došla iz građanske inicijative jer sam svjestan potrebe promjene lošeg izbornog zakonodavstva. Vidim da i Splićani prepoznaju potrebu za promjenom izbornog sustava koji mora biti pravedan i omogućiti da imamo najbolje saborske zastupnike – prave narodne zastupnike koji proizlaze i pripadaju narodu.

Umjesto da opstruiraju referendum, neka velike stranke počnu rješavati probleme jer su ih zato birači birali. Do sada nisu predložili ništa suvislo u smislu novog izbornog zakona.

Trenutno kod nas postoji demokratski deficit i status quo koji odgovara svima koji su zauzeli pozicije, pa im ne odgovaraju nikakve promjene. To je samo lažna stabilnost zbog koje smo po svim svjetskim ljestvicama konkurentnosti na njihovom dnu, a radno sposobno i mlado stanovništvo tjera iz Hrvatske. Pozivam sve parlamentarne stranke i stručnjake da u skladu sa željama građana ove zemlje pokrenu promjene izbornog sustava.

Također pozivam sve one koji još nisu potpisali referendumsku inicijativu da to učine jer je to demokratski način da se političke elite u našoj zemlji prisili na raspravu o pravim problemima i promjenu izbornog zakona. Lokalne moćnike pozivamo da budu dio ovih pozitivnih promjena koje se očituju u pokretanju ove inicijative za promjenu izbornog zakona, a ne da na svakom koraku opstruiraju inicijativu. Želimo vlast koja istinski proizlazi iz naroda, a narod je očito spreman za promjene.”

Foto: facebook

Referendumska pitanja možete proučiti ovdje, a podsjećamo da i dalje možete javiti na ovoj poveznici i priključiti se volontiranju.

Lokacije štandova za potpis možete provjeriti ovdje, uz napomenu da su u procesu ažuriranja:

https://narododlucuje.hr/lokacije/

Izvor: narod.hr