Crobarometar: Popularnost HDZ-a i SDP-a nastavlja opadati

Foto: fah; fotomontaža: narod.hr

Prema istraživanjima crobarometra Nove TV, HDZ podržava 29,5%, a SDP 19,3% birača. S obzirom na prosinac HDZ je u laganom padu, kao i SDP kojemu se treći mjesec za redom smanjuje podrška među biračima.

Najviše je profitirao Živi zid koji od rujna bilježi lagani rast, a ožujak završavaju na 12,9 posto potpore. MOST je stabilno četvrti s potporom od 7,1 posto.

Istraživanja pokazuju da i HDZ i SDP najveću zastupljenost imaju među biračima iznad 60 godina. HDZ je tradicionalno jak u Slavoniji i Dalmaciji gdje ima podršku od 43 posto, a SDP u Istri i Primorju drži svoje utvrde sa potporom od 30 posto.

Živi zid je najpopularniji među biračima do 30 godina i nešto veću popularnost imaju na selu kao i Sjevernoj Hrvatskoj, dok je Most najpopularniji među biračima između 31 i 44 godine sa najjačom potporom u Dalmaciji.

Vladu i njene politike 60 posto ispitanika i dalje ne podupire, a samo njih 29 posto podupire.

Oko 70 posto građana misli kako Hrvatska ide u lošem smjeru, a njih 21 posto smatra da ide u dobrom smjeru

*Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na uzorku od 976 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr