Daniel Srb traži od ravnatelja HRT-a da se očituje je li bio suradnik KOS-a

Na konferenciji za tisak ovog ponedjeljka u Osijeku čelnik Hrvatske stranke prava, Daniel Srb komentirao je “slučaj Krmpotić”, a vezano uz svjedočenje hrvatskog državljana na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Njemačkoj.

Radi li se o bivšim udbaškim strukturama koje su uključene u tijela državne vlasti?

“Kao što je poznato Ivan Krmpotić je dobio prijetnje na kućnu adresu u poštanski sandučić, a prije toga su nepoznati „dostavljači“ onesposobili video nadzor na zgradi u kojoj stanuje”, rekao je Srb nakon čega je dodao da se radi o jednoj široj akciji koja je na samu najavu svjedočenja Ivana Krmpotića  u Münchenu proširena i na njegovu obitelj,  kćerke Helenu i Gabrijelu zaposlenice HTV-a i KIC-a koje su doživjele mobingiranje i prijetnje otkazima.

Čelnik HSP-a se pita kako to da “hrvatska policija nije u stanju osigurati zaštitu ljudima kojima prijeti ugroza, ili se to možda čini namjerno?”

“Je li to znak da se zapravo radi o bivšim UDBAškim strukturama koji su uključeni u tijela i državne vlasti i pravosudne vlasti, policijskih službi, kako bi zapravo pomagali onima kojima Njemačka sudi? Ako znamo da praktično Njemačka provodi Hrvatsku lustraciju za koju je ona bila nesposobna ovo je samo još jedan dokaz toga. Ovo je situacija koja nam govori da Hrvatska nije pravna država i ja sa ovog mjesta postavljam dva pitanja i upućujem ih na dvije adrese.“, izjavio je Srb nakon čega je dodao ” jedno je ministaru unutrašnjih poslova Ranku Ostojiću, a drugo je ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu.“

Srb nastavlja s postavljanjem pitanjim hrvatskim institucijama, prije svega Ministarstvu unutrašnjih poslova. “Zašto ministarstvo unutrašnjih poslova nije u stanju pružiti elementarnu sigurnost hrvatskim državljanima, posebice onima za koje se zna da postoji opasnost pritisaka i prijetnji? Što on čini i koje će mjere poduzeti kako bi se hrvatskim državljanima uključenima u ovaj proces pružila sigurnost?“

Traži od Radmana da se jasno očituje je li bio suradnik KOS-a

Daniel Srb ima pitanje i za glavnog ravnatelja Hrvatske televzije: “Budući da je posebnom mobingu, posebnom pritisku bila izložena novinarka Helena Krmpotić i to na Hrvatskoj televiziji, postavljamo pitanje samom ravnatelju Hrvatske televizije Goranu Radman. ”

Naime, kako se to događa na Hrvatskoj televiziji, a s obzirom da je objavljeno u medjima da je Radman bio suradnik KOS-a, Srb i HSP traže od Radmana da se “izjasni je li to istina, da se očituje o tome, kako se kroz medije provlačilo da je bio suradnik Kontraobavještajne službe. ” Srb smatra da ova veza s pritiscima na kćer ključnog svjedoka procesa u Münchenu otvara sumnju u tako nešto.

Optužnice iz BiH protiv hrvatskih časnika

Najave da se hrvatskim časnicima spremaju optužnice iz Bosne i Hercegovine prokomentirao je i čelni čovjek HSP-a, podsjetimo, HSP je o ovoj temi imao tiskovnu konferenciju prije mjesec dana te je pritom upozorio hrvatske institucije te hrvatsku javnost o svemu što se sprema.  Prije nekoliko dana o tome je govorio i predsjednk Hrvatskog generalskog zbora, general Pavao Miljavac.

“Ponovno želimo ukazati da mi u ovome vidimo interes onih političkih snaga koje su protiv postojanja Republike Hrvatske, da nakon poraza na haškom sudu i oslobađajućim presudama hrvatskim generalima nastave drugim pravosudnim procesima raditi pritisak na Republiku Hrvatsku i njene institucije, hrvatsku vojsku, hrvatske zapovjednike i časnike kako bi se ponovno nastavila politika ocrnjivanja Domovinskog rata”, rekao je Srb te je dodao da je glavni problem u tome što Hrvatska kao država ne pruža zaštitu časnicima i vojnicima te to Srb nativa “izdajom.”

Srb navodi i što bi trebalo napraviti: “Može se poništiti ili suspendirati taj sporazum s BiH ili uvesti reciprocitet, za što je odgovorno državno odvjetništvo. I to mi kao Hrvatska stranka prava tražimo. Mi smo kao država doživjeli da se hapse gradonačelnici, župani, ministri, premijer i očito je to bio potreban proces kako bi politički dužnosnici prestali zloupotrebljavati vlast i utjecaj za osobno bogaćenje i osobne interese. Danas imamo situaciju da se vlast i moć koriste za ostvarivanje političkih probitaka izdajom hrvatskih nacionalnih interesa i mi ćemo kao država morati provoditi sudske pravosudne procese zbog izdaje nad državnim dužnosnicima, kako bi se ubuduće spriječile ovakve stvari“, poručuje Srb.

“Za ovo se mora suditi”

Čelnik Hrvatske stranke prava  smatra da Hrvatska neće biti stabulna država koja svojim građanima jamči sigurnost te mogućnost boljeg života i veći standard sve dok se to ne dogodi

“Za to se mora suditi i to će se dogoditi u Hrvatskoj i mi ćemo kao stranka na tome insistirati. Nema nekažnjene izdaje, to se mora prepoznati i u Hrvatskoj unijeti u zakonodavni sustav”, zaključio je predsjednik HSP-a, Daniel Srb.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah