Dr. Sanja Bilač: ‘Pokušavanje rušenja GI Narod odlučuje jedan je od primjera totalitarne prakse’

Foto: Narod.hr

Lomi se „kičma“ hrvatske države i naroda. Tako bi se moglo sažeti stanje u kojem se Domovina nalazi. Plenkovićev HDZ, u novijoj će hrvatskoj povijesti, ostati zapamćen ne samo zbog politike kojom je predvodio proces i donošenje odluke o ratificiranju neprirodne i antikršćanske rodne ideologije, već i zato jer je svojom politikom razorio temelje hrvatske države te u potpunosti promijenio smjer kojim se Hrvatska trebala razvijati.

Rasplamsavanje hrvatskog egzodusa; difamiranje i razaranje nacionalnog, domovinskog i kršćanskog identiteta; oživotvorenje i promoviranje jugoslavenske nacionalističke politike i komunističke ideologije; zaustavljanje otvaranja državnih arhiva i otkrivanja povijesne istine; izostanak izražavanja pijeteta svim žrtvama jugokomunističkog režima; dokidanje demokracije i suvereniteta ključni su pokazatelji antihrvatske agresivne politike koju provodi Plenkovićev HDZ sa svojim partnerima.

Tko čini Plenkovićevu političku kaljužu?

Privilegirani, nelustrirani jugokomunistički ostaci i njihovi mentalni nasljednici na ključnim pozicijama. Domaći uhljebi i izdajnici, ništarije, koje se više od 20 godina samo rotiraju pod repom trenutnih vođa konzistentno prilagođavajući svoje djelovanje sastavu ispuha. Politički luzeri koji nemaju potporu naroda niti toliku da bi sa svojim strančicama prešli izborni prag. Sitni i krupni prevaranti te kriminalci omraženi u narodu. Lažni demokrati, licemjeri i ateisti dobro pozicionirani i financijski osigurani u parapolitičkim organizacijama i udrugama dotiranim od bjelosvjetskih hohštaplera. Na djelu je udruženi zločinački pothvat protiv hrvatske države i naroda, politika njezina razbijanja do konačnog uništenja, piše dr. Sanja Bilač za Hrvatski tjednik.

Danas je, možda, jasnije više nego ikada kako bez lustracije nema Hrvatske. Zato su prijedlozi o potrebi otvaranja arhiva i nužnosti lustracije brzo ušutkani i zaustavljeni, a medijski ponavljana teza o nepotrebnom vraćanju u prošlost. Potpuno je jasno kako se skrivanje povijesne istine o zločinačkom jugoslavenskom režimu smatra strateškom točkom koju bezuvjetno treba čuvati i braniti. Jer, istina bi omogućila budućnost Hrvatske. A zadatak je baš suprotno. Onemogućiti Hrvatskoj budućnost!

Već provjereno, najučinkovitija metoda je ona kojom se manipulacijom i lažima Hrvate drži u pokornosti te nameće kompleks manje vrijednosti zbog navodno naslijeđenog ustaštva.

A boljeg lijeka, od Titove Komunističke Partije i ugnjetavanja hrvatskoga naroda velikosrpskom politikom, nema. Zato Plenković i HDZ umjesto razotkrivanja potpune istine o jugoslavensko- komunističkim zlodjelima, otvaranja arhiva i lustracije kao pretpostavke provođenju ovog procesa, preuzima politiku koju je do sada zastupala anacionalna projugoslavenska ljevica. Zanimljivo je kako je, za razliku od njih, provodi sofisiticiranije i temeljitije stvaranjem uporišta u ključnim područjima (demografija, odgoj, obrazovanje, vjera, domovinski rat, domoljublje, gospodarstvo) te umrežavanjem političara, stranaka i dužnosnika iz bazena političke kaljuže. Podsjetimo se kako je Plenkovićev HDZ srušio legalnu i legitimno izabranu političku vlast i uspostavio diktaturu s neprihvatljivim političkim i ideološkim partnerima HNS-om i SDSS-om te osumnjičenicima za kriminal poput Sauche i Bandića.

Umjesto uspostavljanja snažne i suverenističke politike, Plenković smišljeno uspostavlja antihrvatsku politiku. Tako je u njegovoj vladi glavni partner i politički kreator predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. Plenković zna da je Pupovac produžena ruka velikosrpske i četničke politike koju provodi aktualni Beograd. Plenković zna koliku podršku Pupovac ima od strane srbijanske manjine u Hrvatskoj, a ona iznosi manje od 15 %.

Plenković također zna da Pupovca zanima jedino njegov etno biznis zasnovan na lažnoj tezi o stalnoj ugroženosti Srba u Hrvatskoj, ustaštvu i fašističkoj hrvatskoj državi. Zato je Pupovac potreban Plenkoviću kao kreator i egzekutor njegove politike. Podsjetimo se, kriminal u Plenkovićevoj vladi i najnovija afera hrvatske obitelji Borgia utjecao je na ostavku Martine Dalić tek onda kada je to odobrio Milorad Pupovac. Također, Pupovac postaje i glasnogovornik Plenkovićeve koalicije na vlasti pa inicijativu hrvatskog naroda za pokretanje referenduma o promjeni izbornog sustava proglašava opasnim projektom.

Oživotvorenje jugoslavenske komunističke ideologije

Na djelu je oživotvorenje i promoviranje jugoslavenske nacionalističke politike i komunističke ideologije. Revidiraju se i glorificiraju totalitaristički i komunistički režim preko uspostavljenog Plenkovićeva Povjerenstva za suočavanje s prošlošću koji je stvorio pretpostavke za oživotvorenje jugoslavenske zločinačke agende dok je s druge strane pokopao hrvatsku nacionalnu misao i politiku. Tako svjedočimo novom oživljavanju jugokomunističke ideologije kroz njene simbole koje se proglašava pozitivnim i prihvatljivim, a hrvatski nacionalni simboli kao što su domoljubne pjesme, simboli pobjedničke vojne postrojbe HOS-a proglašavaju ustaškim tj. fašističkim. Zato ne čudi kumrovečki bal crvene petokrake i nova generacija Titovih pionira.

Posve je razumljivo kako je upravo Plenkovićeva kombinatorika političkih aktera stvorila mogućnosti i za razaranje hrvatskog, domovinskog i kršćanskog identiteta te provođenje antihrvatske politike. Jer onoga trenutka kada država više ne zastupa, promovira ili provodi nacionalnu politiku, otvaraju se vrata njezinu razaranju. Kada želite nešto razoriti, udara se na temelje. A temelj hrvatske države je Domovinski rat. Obrambeni rat u kojem se Hrvatska obranila od velikosrpske agresije. To je trebalo osporiti, stalno ponavljati tezu kako se radilo o građanskom ratu, ozloglasiti branitelje i stalno ih povezivati s ustašama. Treba izbrisati agresiju, napad i okupaciji Hrvatske od strane Srbije.

Plenković oživljeva totalitarne prakse

Umjesto razvoja demokracije, Plenković oživljava totalitarne prakse. Činjenica da je takvu politiku stranačko vodstvo HDZ-a dozvolilo svome predsjedniku, posljedično je utjecalo i na proširivanje iste politike na nacionalnoj razini. Tako Plenković provodi politiku protivnu stranačkim načelima što se potvrdilo ratificiranjem rodne ideologije sadržane u Istanbulskoj konvenciji. Pokazao je da ne poštuje ideološka, vrijednosna i politička načela programa stranke. Eliminiraju se i ucjenjuju oni koji ne podržavaju njegovu politiku. Upravo završeni Sabor HDZ-a pokazao je kako je Plenković od narodnog pokreta pretvorenog u stranku (HDZ) uspio napraviti sektu koja se nalazi u nekoj vrsti transa.

Svjesni su situacije u koju su doveli narod i državu, ali unatoč tome pozdravljaju način vođenja stranke i države. Plenković je pokrenuo proces uništavanja HDZ-a na sti način kako uništva i državu svjestan da nema nikoga tko će mu se suprostaviti. Tek nekolicina stranačkih dužnosnika plašljivo iznosi poneki komentar o neslaganju s politikom koju provodi Plenković. I ne samo to. I opet su, nakon Ive Sanadera, zaglibili u kriminal. Potpredsjednica Plenkovićeve vlade HDZ-a Martina Dalić daleko je nadmašila bivšeg stranačkog vođu i premijera Ivu Sanadera. Tako se vodstvo pretvorilo u hrvatsku inačicu obitelji Borgia. Stranka je opet dovedena na stup srama, a dužnosnike opet preuzima istraga Uskok-a i DORH-a.

Jedan od primjera provođenja totalitarističke prakse na nacionalno razini je i ona kojom se pokušavala rušiti građanska inicijativa Narod odlučuje. Jer narod valja držati u pokornosti, a svaku demokratsku inicijativu, poput raspisivanja referenduma kao izraza volje naroda onemogućiti i proglasiti neprijateljskom. Unatoč tome što građanska inicijativa nema politički predznak, niti je predstavljaju političari već uglavnom javnosti nepoznati građani stalno je se pokušava etiketirati i difamirati kao rigidnu desnicu, katolibane, ksenofobe, mrzitelje Srba i manjina i svega što je napredno u Hrvatskoj.

Tako se želio postići dojam kako se ne radi o jednom uobičajenom demokratskom procesu nego se problem sveo na ideološku i homofobnu razinu. U Hrvatskoj nije problem što je narod taoc političkih elita, njihovih navodno nevladinih udruga, samovolje pojedinih gradonačelnika i eklatantnih kršenja Ustava RH. U Hrvatskoj je problem kad narod očituje svoju volju.

Lomljenje kičme narodu i državi prijelomni je trenutak za hrvatsku državu. To se ne može riješiti skidanjem Plenkovića i postavlajnjem još jednog klona takve politike. Nužno je potpuno redefiniranje hrvatske nacionalne politike, zaštita suverene i nezavisne RH te odbacivanje svih elemenata koje je narod plebisticarno odbacio na referendumu iz devedestih kao što su totalitarizam, komunizam i jugoslavenski nacionalizam.

Ništa manja opasnost nije prihvaćanje anacionalne europske politike niti nova budućnost Hrvatske leži u balkanskim inetegracijama. Hrvatska mora ostati nezavisna i suverena zemlja hrvatskog naroda.

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Hrvatski tjednik

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.