Dr. Željka Markić o burnoj 2018.: ‘SDP-ova ekipa koja je 2014. ukrala referendum sigurno je ponosna na ovakvu HDZ-ovu Vladu’

Foto: Fah

“SDP-ova ekipa koja je 2014. ukrala referendum – Bauk, Josipović i Milanović – sigurno su ponosni na ovakvu HDZ-ovu Vladu. Agrokor i kupovina američkih aviona – još vise nad glavom onih koji žive od “postotka””, ističe dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji i jedna od najaktivnijih pripadnica civilnog društva i građanskog sudjelovanja u političkom životu države Hrvatske ocjenjujući 2018. godinu za Hrvatski tjednik od 27. prosinca, te dodaje “iza nas je burna godina, a ispred nas je još burnija!”.

Analizu 2018. godine dr. Željke Markić prenosimo u cijelosti:

“U 2018. stranački klijentelizam i ko­rupcija nastavili su Hrvate istjerivati iz Lijepe naše. Glavno predizborno obeća­nje – o jačanju po­duzetništva, doma­će poljoprivredne i svake druge proi­zvodnje, rješavanje ključnoga hrvat­skog problema ne­zaposlenosti – nije ostvareno.

Značaj­no snižavanje poreza, povećavanje fleksibilnosti u zapošljava­nju, borba protiv korupcije, smanjenje birokracije i skupoće državnog aparata – nemoguća su misija za one kojima je na pameti samo njihova karijera i osobno bogaćenje. Plenković je ratificirao Istanbulsku konvenciju pod izlikom zaštite zlostavljanih žena, da bi Zadranin koji je mladoj djevojci glavom lupao o umivaonik – bio oslobođen. U isto vrijeme HDZ-ova ministrica povukla je Obiteljski zakon zbog kritika da je obitelji definirana kao zajednica oca, majke i djece. I plinske poslove i reformu obrazovanja Plenković je prepustio HNS-ovom Vrdoljaku.

Ministar Kuščević, u dogovoru s premijerom, proveo je novu prijevaru gotovo pola milijuna gađana koji su u skladu s Ustavom zatražili promjenu izbornog sustava na referendu­mu. SDP-ova ekipa koja je 2014. ukrala referendum – Bauk, Josipović i Milanović – sigurno su ponosni na ovakvu HDZ-ovu Vladu. Agrokor i kupovina američkih aviona – još vise nad glavom onih koji žive od “postotka”. Dok parlamenti države u okruženju odbacuju Marakeški sporazum – jedino jamstvo za­štite hrvatskih granica je – zamislite, riječ ministra Božinovića.

I iako ova slika Hrvatske izaziva ljutnju – trebamo se prisje­titi kako su moćni i nedodirljivi djelovali Milanović, Josipović, Pusić, Jovanović – sve dok nisu izgubili vlast. Danas su bitni jedino medijima koje su zadužili.

Ova je godina bila i godina u kojoj su se brojni građani odu­prli političkim prijevarama. Imali smo dva velika prosvjeda u Zagrebu i Splitu protiv Istanbulske te referendum za promjenu načina biranja političara, prvi, uspješan, Hod za život u Rijeci, fenomenalan uspjeh naših nogometaša – unatoč svim medijskim blaćenjima, nastup Marka Perkovića Thomspona na Trgu bana Jelačića – unatoč političkim opstrukcijama, Penavinu ini­cijativa za procesuiranje ratnih zločinaca u Vukovaru… Mnogi su poduzetnici, unatoč preprekama politike, nastavili uspješ­no poslovati, mnogi su roditelji nastavili ulagati u obrazovanje svoje djece, unatoč devastaciji obrazovanja, mnogi su učitelji nastavili odgajati i podučavati, unatoč opstrukcijama vlastite ministrice.

Ove se godine mnogo toga razotkrilo, mnoga toga smo mogli naučiti. Godina 2019. bit će još burnija”, zaključuje dr. Željka Markić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrvatski tjednik