Drele: Možemo mi Zagorci za Rimčev Concept 2 barem kvake raditi

Davor Dretar Drele
Zagreb, 19.02.2021 - Domovinski pokret u Hrvatskom saboru je kod Baščanske ploče predstavio Davora Dretara za kandidata za župana Krapinsko-zagorske županije. Na fotografiji Davor Dretar Drele. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar Drele kandidat je za župana Krapinsko-zagorske županije. Povodom toga dao je intervju za Večernji list koji djelomice prenosimo.

Zovu vas iznenađenjem u Saboru. Čude se vašim argumentiranim i strukturiranim raspravama. Jeste li iznenađeni što su oni iznenađeni?

Jesam. Ne govorim nikad napamet, za svaku se raspravu pripremam. Mene je davno moj tata Valent učil da je lakše mahati jezikom nego lopatom, ali kad sam se davno počeo baviti komičnim pripovijedanjem, brzo sam shvatio da nema ništa bez detaljne pripreme.

Bit ćete kandidat Domovinskog pokreta za krapinsko-zagorskog župana. Rekli ste da želite da Zagorje bude nova Istra, u smislu turizma, gastronomije i enologije te povratak zagorskog cuga. Kako to mislite realizirati?

Dugim radom. Moramo se pokrenuti. Zagorje mora biti zeleno, kaj sad i jest, ali je u zadnje vrijeme i sivo, a već dugo i črleno, iako svatko ima pravo glasati kako hoće. Zagorje mora postati prepoznatljiva turistička destinacija. Nikad neće biti ravnopravno sa 180 tisuća hektara ravnice u Slavoniji, ali naša poljoprivreda mora biti razvijena. Moramo se “ubiti” od vikend-turizma, zdignuti toplice u sklopu zdravstvenog turizma, Mariju Bistricu u sklopu vjerskog, a i klinike u sklopu dentalnog. Vidite da Talijani, a i drugi stranci u Zagreb dolaze zubarima i ostaju neko vrijeme dok si ne poprave te zube, pa zakaj ne bi dane provodili u Zagorju?

Koji će vam onda biti prvi županski potez?

Revizija kompletnog stanja u županiji, a onda obilazak zagorskih poslodavaca, koje zapravo planiram obići i prije izbora. Treba vidjeti kaj se može, koliko se lepoga mleka da potegnuti iz EU. Moramo dignuti poduzetništvo. Nije nikakav problem pitati Rimca, a moremo mi Zagorci za njegov Concept 2 barem kvake napraviti. Iz EU su jučer dojavili da imaju nekoliko tisuća milijardi viška za industriju dronova i kibernetiku, pa zakaj to mi ne bismo stvarali? I obilaznica nam treba, horizontala od Zaboka do Zelene magistrale sa spojem na autocestu prema Slavoniji i Varaždinu. Zakaj ne bismo omogućili Zagorcima da brže dođu na posao u metropolu, a onda i dijelu Zagreba da dođe živjeti u Stubake ili Tuhelj, da za 14 minuta dođe od Zaboka do Sesveta?

Prije politike bavili ste se komedijom, bili ste radijski voditelj, držite Guinnessov rekord za najdulje vođenje TV emisije, klinci vas znaju jer ste posudili glas u “Malcima”, pokrenuli ste i ugostiteljski biznis. Imate li sad vremena za bilo što od toga?

Nemam. Volim sve te poslove jer, kad ih čovjek jednom proba, navuče se. Nedostaje mi ugostiteljstvo, taman sam počeo “Vruču čuču” razvijati kao brend, ali bit će vremena i za to, bumo mi još pohali čučeke.

Rekli ste da se nećete cijepiti protiv korone, zašto?

Obilazio sam gradove kad je u svibnju lani počela kampanja za izbore, na terenu sam stalno i nisam se razbolio. Nije koronu dobila ni moja 75-godišnja mama ni itko u familiji. Možda je to jer se pridržavam svih epidemioloških mjera, možda jer imam sreće. Ne vidim razlog da se cijepim protiv korone, kao ni protiv kolere ili bubonske kuge. Svatko o tome ima pravo sam odlučiti.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Večernji list