Filipović (SDP) predstavio izborni program za riječkog gradonačelnika

Foto: Fah

Kandidat za gradonačelnika Rijeke i nositelj liste koalicije SDP-HSU-IDS-HSS za Gradsko vijeće Marko Filipović (SDP) u utorak je, predstavljajući izborni program, ustvrdio da se temelji na do sad dobro učinjenom, ali donosi “novi vjetar u leđa”.

> Miletić: Postavljanje petokrake čiji autor sada izlazi na izbore bila je politička akcija

Osnova programa je jačanje gospodarstva Rijeke i novi investicijski ciklus, istaknuo je Filipović.

Program je usmjeren na zadržavanje mladih ljudi u gradu, jačanju socijalnih programa i ozelenjivanju Rijeke, poboljšanju prometnih rješenja predviđa povećanje ulaganja u sport i pozicioniranje Rijeke kao top destinacije nautičkog turizma, rekao je Filipović.

Povećat će se proračunski iznos za podršku poduzetništvu, poboljšati upravljanje gradskih poslovnim prostorima, dovršit će se poslovna zona Bodulovo i smanjiti gradski prirez na 10 posto, istaknuo je.

Filipović je najavio gradnju dviju novih garaža u središtu grada, pripremu realizacije drugog željezničkog kolosijeka s najmanje 10 postaja gradske željeznice, u suradnji s Hrvatskim željeznicama. Poboljšat će se, kaže, sustav odvojenog prikupljanja otpada uz model “od vrata do vrata”, izgradit će se sortirnica otpada, sanirat će se divlja odlagališta na području grada.

Projekt EPK ostavlja trajno nasljeđe kojim ćemo znati upravljati, naveo je.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Sandra Krpan (SDP) istaknula je da će se djelovati na zaustavljanju iseljavanja iz Rijeke, i to povećanjem plaća i rješavanjem stambenih pitanja. Sagradit ćemo dva nova dječja vrtića i povećati naknade za novorođenu djecu te sagraditi novih 1000 stanova za najam po povoljnoj cijeni, istaknula je.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Goran Palčevski (SDP) najavio je gradnju novog doma za starije osobe, uređenje postojećih parkova i gradnju novog na Delti te šetnica uz Rječinu i između riječkih plaža.

Cilj nam je donijeti “novi ritam zdravog života”, poručio je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina