(FOTO) Narod odlučuje: Neovisni za Hrvatsku potpisali za referendum!

Foto: narod.hr

Predstavnici stranke Neovisni za Hrvatsku potpisali su u srijedu na trgu bana Jelačića u Zagrebu zahtjev za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava inicijative “Narod odlučuje”.

Hasanbegović pozvao građane da podrže GI Narod odlučuje: ‘Potrebne su korjenite promjene izbornog sustava’

Neovisni za Hrvatsku već su i prije početka prikupljanja potpisa dali svoju punu podršku ovoj inicijatvi, a danas su ga potpisali Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović, general Željko Glasnović, Ana Lederer, Krešimir Kartelo i odvjetnik Tomislav Jonjić. 

Pogledajte fotografije, među kojima možete vidjeti dr. Hasanbegovića u društvu s volonterkom, gđom Hajdi Frank Setter, koja je kao volonterski sudjelovala i u inicijativi za promjenu izbornog sustava “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom 2014. godine, kao i u prikupljanju potpisa za referendum o braku 2013. godine.

“U normalnim okolnostima odluka o promjeni izbornog sustava donijela bi se u Saboru” rekao je nedavno Hasanbegović, objašnjavajući kako je, s obzirom da to nije učinjeno, pokrenuta građanska referendumska inicijativa te pozvao građane da ju i oni podrže.

(VIDEO) Dr. Kanački: ‘Građani se sve više spontano okupljaju oko inicijative’, Hasanbegović: ‘Trenutni izborni sustav je sredstvo očuvanja jedne političke elite’

Bruna Esih nedavno je za  N1 istaknula:
“S obzirom da mi imamo na djelu veliku koaliciju i moćne političke elite, koje ne odustaju od načina na koji dolaze do svojih fotelja, imamo referendum i naravno da ćemo ga podržati”.

Bruna Esih o ‘Narod odlučuje’: ‘Imamo referendum i naravno da ćemo ga podržati’

Dr. Tomislav Jonjić nedavno je, kao gost emisije Bujica istaknuo kako Neovisni za Hrvatsku u podržavaju promjene izbornog sustava.

(VIDEO) Dr. Tomislav Jonjić: ‘Neovisni za Hrvatsku apsolutno podržavaju promjene izbornog sustava’

Referendumska pitanja možete proučiti ovdje, a podsjećamo da se i dalje možete javiti na ovoj poveznici i priključiti se volontiranju.

Lokacije štandova za potpis možete provjeriti ovdje, uz napomenu da su u procesu ažuriranja:

https://narododlucuje.hr/lokacije/

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr