(FOTO) NHR, HSP i GO predstavili Desnu ligu: Zalagat će se za smanjivanje poreza, očuvanje kune, zaštitu granica i za zabranu pobačaja

Zagreb, 10.6.2020 - Potpisan je koalicijski sporazum i predstavljena politička platforma pod nazivom "Desna liga“ koju čine političke stranke Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija obnove. Na slici Bruna Esih (S)(Neovisni za Hrvatsku), Karlo Starčević (L)(Hrvatska stranka prava) i Frano Čirko (D)(Generacija obnove). Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Desna liga, politička platforma koju okuplja koaliciju Hrvatske stranke prava, Neovisne za Hrvatsku i Generaciju obnove, službeno se predstavila u Zagrebu na konferenciji za medije. U ime HSP-a koaliciju je potpisao Karlo Starčević, u ime NHR-a Bruna Esih, a u ime Generacije Obnove Frano Čirko, nekadašnji predsjednik mladeži HČSP-a.

“S ovim izlaskom na izbore, Desna liga će ponuditi autentične ljude i program autentične desnice”, rekla je predsjednica NHR-a Bruna Esih na konferenciji za medije.

U programu spominju zaštitu nacionalnih interesa prvenstveno u vidu zaštite granica, kazala je Esih te očuvanja hrvatske kune, energetske neovisnosti, zaštite života od začeća do prirodne smrti i zaštite institucija braka i obitelji. Program uključuje i drastično smanjivanje broja poreza, njihovih stopa te poticanje poduzetništva s ciljem smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru i održanja mirovinskog sustava.

Esih je otkrila da ova koalicija nije stvorena prigodno jer NHR s HSP-om prijateljski dugo surađuje, a glede suradnje s GO, rekla je da se već dugi niz mjeseci između njih i Kluba mladih NHR-a vode razgovori.

Esih je kazala da, ” da nije bilo ove višemjesečne strahovlade gospode Božinovića i Beroša, GO bi pristupila NHR-u, a mi bismo ih s ponosom primili”.

“Porezno rasterećenje rada i reforma javne uprave znači potpuno ukidanje poreza na dohodak i ostalih “nepotrebnih” nameta, ali i drastično smanjenje rashodovne strane državnog proračuna kroz prebacivanje svog viška radne snage iz državnog u privatni sektor te okrupnjavanje općina, gradova i županija na minimalan potreban broj”, kazao je Frano Čirko. Dodao je da se protive uvozu niskoobrazovane radne snage, a zalažu se za zadržavanje hrvatske kune kao službene valute.

Istaknuo je da pozivanje na konstitutivnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, bez zalaganja za uspostavu zasebne hrvatske federalne jedinice u BiH za njih znači izrugivanje s konstitutivnosti hercegbosanskih Hrvata te da će se zalagati za zakonsku zabranu ubijanja nerođene djece.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr