(FOTOGALERIJA) Donatorska večera U ime obitelji održana u MSU

Foto: Narod.hr

U Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u subotu održana je šesta tradicionalna Donatorska večer udruge U ime obitelji (UIO). Gosti, podupiratelji i suradnici UIO družili su se uz božićne i adventske pjesme koje je izvodio Matija Antolić, sa svojim prijateljima. Na večeri su predstavnici udruge Ivan Munjin, Natalija Kanački, Luka Mlinarić, Andreja Kotnik predstavili aktivnosti UIO u prošloj godini i planove za sljedeću.

Glavni govornik večeri bio je dr. sc. Stjepan Šterc s Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo na Fakultetu hrvatskih studija.

Uz kratki pregled kretanja nimalo optimistične demografske statistike i distribucije hrvatskog iseljeništva dr. Šterc je predstavio važan kolegij na studijama – ‘Novi koncept države’ koji bi u razvoj Hrvatske trebao funkcionalno uključiti njezinu ukupnu populaciju, onu u Hrvatskoj i u iseljeništvu. Sličan model su usvojile države s najvećom dijasporom – Izrael i Irska koje su takvim pristupom zabilježile pozitivne demografske pomake i značajan gospodarski razvoj. U takvoj suradnji domovinske i iseljeničke Hrvatske otvorile bi se nove mogućnosti za bolju i učinkovitiju izvršnu vlast što bi dovelo do snažnog gospodarskog razvoja Hrvatske te smanjenju sadašnje osrednje stranačko/partijske vlasti na svim razinama. Time bi bili otvoreni preduvjeti i za pozitivan demografski razvoj.

Luka Mlinarić govorio je o aktivnostima UIO unutar GI Narod odlučuje protekle godine, te o aktivnostima zagovaranja za neradnu nedjelju. Andreja Kotnik govorila je o organizaciji Hoda za život koji je ove godine održan u 5, a sljedeće godine bit će održan u još 2 grada. Ivan Munjin govorio je o filmu Neplanirano (Unplanned), njegovoj distribuciji u Hrvatskoj u sljedećoj godini te gostovanju režisera u studenom ove godine. Govorio je i o najnovijem medijskom predstavljanju homoseksualnog para koji pokušava sudskim putem ishoditi mogućnost udomljavanja djece što je, drži UiO, suprotno interesima djece i Europskoj konvenciji o pravima djeteta. Takvo lobiranje za udomljavanje djece je u stvari prvi korak u omogućavanju homoseksualnim parovima da posvajaju djecu te ih dobivaju in vitro fertilizacijom. Natalija Kanački govorila je o promatračima podsjetivši da U ime obitelji već od 2013. godine sudjeluje u treniranju promatrača i promatranju izbora na biralištima. APIS-u i DIP-u te naglasila zašto je važna transparentnost i zakonitost izbornog procesa.

Željka Markić, predsjednica udruge pozdravila je biskupa sisačkog, Vladu Košića te druge podupiratelje i prijatelje udruge iz političkog života, medija, umjetnosti, kulture osobito se zahvalivši Odvjetničkom uredu Planinić, Šoljić i partneri te odvjetniku Krešimiru Matekoviću i njegovom timu koji su posljednjih godina uspješno zastupaju udrugu UiO  i Željku Markić u zaštiti od neistinitih objava te namjernog medijskog blaćenja, vrijeđanja i nanošenja štete.

Dr. Markić je naglasila kako se udruga U ime obitelji financira najvećim dijelom donacijama svojih podupiratelja te se zahvalila svima koji udrugu pomažu svojom financijskom potporom, volontiranjem, dijeljenjm svog znanja i talenata te molitvom.

Ostale fotografije s donatorske večere bit će moguće pogledati na facebook-stranici U ime obitelji.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr