Grbin: ‘Zašto je Dalić dala ostavku ako je sve u redu?’

Foto: fah

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin upitao je u četvrtak vladajuće u Saboru zašto je Martina Dalić dala ostavku budući da tvrde kako je prilikom donošenja zakona “lex Agrokor” sve bilo u redu.

“Slušam od ranog jutra kako je prilikom donošenja lex Agrokora sve bilo u redu, sve bilo ispravno i da ništa nije bilo rađeno protivno zakonu. Ako je sve bilo u redu zašto je gospođa Dalić podnijela ostavku?”, upitao je Grbin u stanci koji je zatražio u ime Kluba SDP-a . Smatra ako je “sve bilo u redu” Plenković treba moliti Dalić da se vrati natrag u Vladu jer je tada ostavka bila nepotrebna.

No, dodaje Grbin, siguran je da ništa nije bilo u redu navodeći da je “Grupa Borg” pripremajući zakon stvorila model po kojem će besplatno raditi zakon za državu, a nakon toga naplaćivati se od trgovačkog društva koje će preuzeti.

Grbin ponavlja da je “Plenković sve znao što se događalo prilikom pripreme lex Agrokora i uvođenja izvanredne uprave i sve nakon toga, a nije reagirao i učinio ništa da se to spriječi”, nazvavši cijelu situaciji “udruženim zločinačkim pothvatom”.

“Kad okupite grupicu koja se nazove Borg, kad ona smišlja o pripremi zakona, implementira taj zakon i nakon toga izvuče milijune – to je udruženi zločinački pothvat kada na čelu te organizacije stoje potpredsjednica Vlade i predsjednik Vlade kojeg nizašto nije briga”, ustvrdio je Grbin ponovivši zahtjev SDP-a za ostavkom cijele Vlade.

Izvor: hina/mt