HAK: Povodom blagdana Svih svetih u zoni većine gradskih groblja privremena regulacija prometa

Foto: Fah

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Mogući su odroni. Ponegdje ima magle. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Povodom blagdana Svih svetih u zoni većine gradskih groblja privremena je regulacija prometa, najčešće zabrana vožnje i parkiranja na prilaznim cestama.

Od danas, 1. studenog, sukladno članku 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz srpnja ove godine (NN 70/2019), na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Otvorena je dionica državne ceste DC1 Gračac-Knin, nakon završetka radova između mjesta Grab i Vučipolje.

Povodom blagdana Svih svetih na pojedinim cestama u Istri i priobalju zabrane prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t bit će:

1. studenog od 14 do 23 sata;
3. studenog od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao ni na državnoj cesti DC1. Popis cesta na kojima je zabrana možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.

Za sve skupine vozila otvoreni su:

autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče;
autocesta A6 Rijeka-Zagreb;
državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split;
Paški most;
Krčki most.

Zbog vjetra:

na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionici između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. I II. skupina vozila).

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:

zbog uključivanja izvanrednog prijevoza u zoni čvora Zadar II kratkotrajno će se od 4. 11. do 30.11. do 15 minuta zaustavljati sav promet u smjeru Zagreba: od ponedjeljka do četvrtka od 14:30 do 15:30 sati, petkom i subotom od 15:30 do 16:30 sati, nedjeljom od 19:30 do 20:30 sati,
zbog izvođenja radova na državnoj cesti DC425 privremeno će od 5.11. do 6.11. od 08:00 do 18:00 sati biti zatvorena autocesta A1 od čvora Ploče do naplate Karamatići u oba smjera.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec;
na zagrebačkoj obilaznici – između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3):

zbog radova izvanrednog održavanja sanacije zapadnog mosta u čv. Jankomir iz pravca autoceste A2 prema autocesti A3 u smjeru Lipovca promet se odvija samo jednim trakom te je zatvoren izlazni krak iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje. Predviđeno trajanje radova je do 20.12.2019. godine;
zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Državna cesta DC1:

zbog radova na nadvožnjaku Začretje na dionici DC1 u mjestu Sveti Križ Začretje vozi se jednim trakom uz regulaciju semaforima, privremenu prometnu signalizaciju i ograničenje brzine 30 km/h.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr