HAK: Velike gužve na većini cesta, čeka se na granicama

Foto: Snimka zaslona

Zbog prometne nezgode na Jadranskoj magistrali (DC8) kod skretanja za Jadriju (kod Šibenika) vozi se otežano uz regulaciju prometne policije.

Pojačan je promet na cestama u priobalju, gradskim prometnicama i obilaznicama, Istarskom ipsilonu prema GP Kaštel i Plovanija, Krčkom mostu, trajektnim pristaništima, većini cesta u smjeru unutrašnjosti i mora kao i na pojedinim graničnim prijelazima gdje su moguća i duža čekanja. 

Na autocestama u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

A1 Zagreb-Split-Ploče:

Povećana gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i čvora Karlovac u oba smjera.
Na naplati Lučko u oba smjera i Demerju u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Krčki most:

Povećana gustoća prometa na državnoj cesti D102 između 1+000 km i 4+810 km u oba smjera.

Gužva i na granicama

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu.

Državljani Hrvatske od 15. kolovoza za ulazak u Srbiju moraju imati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, čak i ako samo tranzitiraju kroz Srbiju.

Sve osobe koje iz Republike Hrvatske putuju u Italiju (od 13. kolovoza) i Austriju (od 18. kolovoza), prilikom ulaska moraju imati negativan test na COVID-19 koji nije stariji od 72 sata ili se testirati u roku od 48 sati od ulaska u te zemlje. Odluka se odnosi na državljane Republike Hrvatske, ali i na osobe koje su boravile u Republici Hrvatskoj.

Tranzit kroz Italiju i Austriju trenutno nije ograničen te za njega nije potreban negativan test.

Na GP Macelj, Rupa i Kaštel zasad se na ulazu u Sloveniju čeka do pola sata.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr