Danijel Pranjić: ‘Flick danas ubire plodove Kovačeva rada, a Perišiću nije lako svakodnevno čitati da će ga se Bayern uskoro odreći’

Foto: fah

Danijel Pranjić nekad je igrao za Bayern. Danas se osvrće na situaciju u bivšem klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Usporedba mog i sadašnjega Bayerna? Mi smo imali više zvučnijih imena, poput Riberyja, Robbena, Schweinsteigera, Lahma…, dok je Bayern danas jači momčadski. Oni danas puno jednostavnije, s većom lakoćom dolaze pred gol, lakše stvaraju šanse”, rekao je za Večernji list.

“Van Gaal je najbolji trener u mojoj karijeri. On je perfekcionist koji je od jutra do mraka radio na igri, na poboljšanjima, inzistirajući na čeličnoj disciplini, što je znalo biti prezahtjevno i preteško. S njim je teško raditi na duge staze jer kod njega nema popuštanja i nimalo slobode. Jednostavno, tako principijelnog i zahtjevnog trenera teško je pratiti”, istaknuo je.

A je li Niko Kovač neka vrsta Van Gaalove kopije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Slični su, obojica zagovornici vojničke discipline i nepopustljivi. Niko je možda malo pogriješio u svom pristupu jer nije Bayernovim igračima dao nimalo slobode, nije prepoznao trenutak kada treba malo otpustiti ručnu i olabaviti zahtjeveTo je primjerice bio prepoznao Van Gaalov nasljednik Heynckes, kao što to sada čini i Hansi Flick, koji nije Bayernu dao neku novu dimenziju u igri, ali je svojim opuštenijim pristupom dobio pozitivnije i poticajnije ozračje. Pa ipak, Flick i te kako može biti zahvalan Niki Kovaču, jer upravo je Niko u pripremnom razdoblju dao igračima neophodnu fizičku moć. Nije pretenciozno i neobjektivno reći da Flick ipak ubire plodove i Nikina rada”, ističe.

Što misli o Ivanu Perišiću?

“Ivanu nije lako svakodnevno čitati medijska nagađanja da će ga se Bayern uskoro odreći. Međutim, to se uopće ne odražava na njegove izvedbe, dapače, Ivan u svakoj utakmici pokazuje svoju vrijednost, da spada među najbolje krilne napadače u Europi. Sada traje ta šahovska partija između Intera i Bayerna oko odštete za njega, ali činjenica da je Flick postavio Perišića u momčad u ključnim, najvažnijim utakmicama sezone govori da Bayern i te kako ozbiljno računa na njega i u sljedećoj sezoni”, pojašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.